Sport

Timişorenii de la naţională cu care ne mândrim: Deian Sorescu şi Marius Marin

Suntem în plin campionat european şi din fericire România a mers mai departe în faza eliminatorie, după ce a câştigat cea mai echilibrată şi „dramatică” grupă. La naţională, Timişoara este reprezentată de doi jucători, Marius Marin, titular incontestabil în toate cele trei partide şi Deian Sorescu, jucător ce a bifat două prezente în grupe, intrând de pe bancă.

Marius Marin s-a născut în anul ultimei prezenţe a României la Mondiale, 1998, pe 30 august, a fost junior la ACS Poli, apoi a evoluat în Liga 3 pentru ASU Politehnica, de unde a luat calea Italiei. Jucător de travaliu, cotat acum de celebrul site de specialitate transfermarkt la o valoare de piaţă de 1,6 milioane de euro, Marius şi-a împărţit cariera italiană între Sassuolo (de unde a fost mai mult împrumutat) şi Pisa, echipă de Serie B la care a adunat aproape 200 de prezenţe. Marius a jucat la naţionala U21, a fost şi olimpic, iar pentru România a debutat în 2021 ajungând deja la 21 de partide.

Deian Sorescu este timişorean prin adopţie, el fiind născut în 29 august 1997 la Moldova Nouă. A jucat în oraş prima dată pentru ACS Poli, atât în liga secundă, cât şi în Liga 1 apoi s-a transferat la ASU Politehnica, unde a avut un sezon excelent, care l-a propulsat în atenţia mai multor echipe. A ajuns la Dinamo, unde din 2018 a petrecut mai multe sezoane, până a fost transferat în Polonia în 2022 la Rakow. După un sezon bun, a fost împrumutat la FCSB apoi la Gaziantep. Jucător polivalent, pe ambele laturi, cotat la 1 milion de euro, Deian a jucat şi pentru naţionala U21, iar la echipa mare a prins 19 partide.

Deşi niciunul dintre ei nu a fost apreciat la adevărata valoare cât au jucat pentru echipele din Timişoara, oamenii simpli din oraş se bucură acum de reuşitele lor şi sunt mândri că avem doi jucători în generaţia de suflet!

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

Anunțul normalității. Echipele primăriei dau că mătura și cosesc iarba pe străzi și în parcuri, la locurile de joacă

Municipalitatea timișoreană dorește să anunțe cetățenii că în perioada viitoare echipele cu care are contracte…

22 de minute ago

Rovinieta se va putea cumpăra și de pe ghiseul.ro

Șoferii care folosesc drumurile naționale din România vor avea acum la dispoziție o nouă modalitate…

27 de minute ago

OPC trece în era ”verde”. Cumpără 9 autoturisme integral electrice, pentru un million de lei

Dacă totul va merge bine, în perioada următoare controalele de calitate a produselor și serviciilor…

30 de minute ago

28 de ansambluri din 14 țări vin la ediția din acest an a Festivalului Inimilor. Evenimentul de la Timișoara, între 3 și 7 iulie. Program complet

Începutul lunii iulie aduce la Timișoara cea de-a 33–a ediție a Festivalului Inimilor, evenimentul apreciat…

O oră ago

Cursă de coșmar pentru călătorii cursei de tren dintre Timișoara și Mangalia

Timișorenii care au ales să se deplaseze spre litoralul Mării Negre cu ”oferta” celor de…

O oră ago

Gala creațiilor vestimentare ale studenților de la Design Vestimentar are loc la Iulius Town

Facultatea de Arte și Design (FAD) din cadrul Universității de Vest din Timișoara (UVT), prin…

O oră ago