Sport

Arbitrii de la Ghiroda – FC Bihor ameninţaţi cu DNA-ul

Turul meciului baraj dintre Ghiroda şi FC Bihor s-a terminat la egalitate, 2-2, dar s-a ajuns la acest rezultat doar gafelor impardonabile voite sau nevoite ale brigăzii de arbitri conduse de târgovişteanul Motan.

Ecourile partidei sunt departe de a fi stinse, iar lumea fotbalului timişean acuză arbittrajul, dar şi favorul federalilor de a înlesni promovarea Bihorului, mai ales că ea a fost repartizată cu echipe dintr-o altă serie, faţă de cea în care trebuia introdusă.

Unul din oamenii care au acuzat maniera de arbitraj şi „hoţia” vădită din meci este chiar primarul Ghirodei, Ionuţ Stănuţoiu, care vorbeşte de plângeri la forurile abilitate, de bani pentru arbitri şi chiar de DNA.

„Am asistat la o demonstrație șocantă de incompetență și lipsă de profesionalism din partea brigăzii de arbitri. Deciziile luate pe teren nu au fost doar greșite, ci complet inacceptabile pentru nivelul competițional al anului 2024.

La scorul de 2-0 în favoarea echipei noastre, arbitrii au decis să schimbe scorul și au acordat două lovituri de la 11 metri pentru F.C. Bihor, complet gratuit. Ambele decizii au fost furturi pe față: prima pentru o fază petrecută evident în afara careului, iar a doua pentru o săritură la cap în careu, pe lângă celelalte incidente din timpul meciului care garantează interesele arbitrilor.

Este uluitor și revoltător că astfel de practici încă mai au loc în fotbalul românesc, unde pentru un meci de baraj pentru Liga a 2-a au fost folosiți arbitri care nu se ridică la nivelul de Liga a 5-a, iar Federația Română de Fotbal nu ia măsuri împotriva arbitrilor corupți și incompetenți, care compromit integritatea competițiilor. Este evident că arbitrii nu doar că nu sunt competenți, ci fac parte dintr-un sistem corupt, unde interesele ascunse și banii vorbesc mai tare decât spiritul sportiv și fairplay-ul.

Din păcate, și la primul meci din barajul de calificare din semifinală s-au observat greșeli de arbitraj, pe care le-am considerat tolerabile și că se încadrau în anumite limite. Însă ceea ce s-a întâmplat la Ghiroda în meciul cu FC Bihor demonstrează clar că nu contează calitatea jucătorilor sau efortul lor pe teren, ci doar interesele celor de la Federație sau, probabil, banii pe care îi primesc anumiți arbitri pentru a influența rezultatele în favoarea unei echipe sau alteia.

Deși, Ghiroda a jucat împotriva a 12 jucători, rezultatul este unul care ne dă speranțe către o calificare în liga superioară. Sperăm ca în următorul meci de la Oradea, indeferent de rezultate, să avem parte de un arbitraj corect, care să reflecte adevăratele valori ale sportului și să permită echipelor să concureze pe teren în condiții de egalitate. Federația Română de Fotbal trebuie să ia măsurile necesare pentru a asigura integritatea competiției și pentru a preveni repetarea unor astfel de incidente.

Situația de la Ghiroda nu va rămâne așa. Vom înainta plângeri la toate instituțiile competente, inclusiv la DNA, dacă va fi necesar, pentru a investiga traficul de influență și sumele de bani pe care le-ar fi primit arbitrii. Este de-a dreptul trist și tragic că astfel de practici încă mai au loc în fotbalul românesc. De aceea, vom merge până la capăt pentru a ne asigura că fotbalul se joacă pe teren, nu în culise, și că integritatea sportului este respectată. Aici, la Ghiroda și Giarmata Vii, susținem un sport curat, liber de corupție și influențe externe”, ne-a trimis Ionuţ Stănuşoiu.

Acum, rămâne de văzut ce soartă vor primi arbitrii care efectiv şi-au bătut joc de munca de un an de zile al unui club, sau daca totul se va trage, ca de obicei, sub preş.

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

SCM Poli se întăreşte cu un bănăţean… de munte! Şi nu numai/FOTO

Un bănățean în alb-violet. Interul stânga Eduard Belchite a semnat pentru echipa bănăţeană un contract…

8 ore ago

Cei mai importanți specialiști în robotică pe plan mondial, prezenţi la UPT pentru Conferinţa MEDER 2024

Încă un eveniment de marcă, sub egida institutului de învăţământ cu o istorie de peste…

12 ore ago

Boala melanomului ocular, dezbătută la Timișoara. Pacienții sunt în pericol să rămână fără tratament

Pacienții români afectați de melanom ocular, o boală extrem de rară, riscă să rămână fără…

13 ore ago

DRDP Timișoara poate face la Cărpiniș un sens giratoriu de 1,2 milioane de euro

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara poate da ordinul de începere a lucrărilor pentru amenajarea…

14 ore ago

Peste 100.000 de arbori au fost incluși în Registrul Verde al Timișoarei

Registrul Verde al Timișoarei a ajuns în acest moment să aibă înscriși peste 100.000 de…

14 ore ago

Claudiu Apro revine în fotbalul timişean

Divizionara secundă CSC Dumbrăviţa anunță perfectarea unui nou transfer pentru sezonul 2024/2025 din Liga 2…

15 ore ago