Social

Concursul studenţesc IDMSC 2024 organizat de UPT şi-a desemnat câştigătorii/FOTO

Emoţii constructive şi competivitate. Universitatea Politehnica Timișoara, prin Centrul Multimedia și Departamentul ID/IFR și educație digitală, a organizat vineri, 14 iunie 2024, cea de-a X-a ediție a concursului Interactive Digital Media Student Contest IDMSC 2024.

Competiția, desfășurată în format hibrid la Biblioteca UPT, stimulează creativitatea și spiritul de competiție în domeniul multimedia. Studenții au avut ocazia să își prezinte cele mai interesante proiecte, dar și să interacționeze direct cu reprezentanți ai mediului economic, posibili angajatori ai participanților. La competiție au participat atât studenți, cât și elevii de liceu, individual sau organizați în echipe.
În deschiderea evenimentului, conf.univ.dr.ing. Florin Drăgan, rectorul Universității Politehnica Timișoara, le-a urat succes participanților și le-a mulțumit companiilor prezente, care au fost mereu alături de Politehnica timișoreană, susținând o gamă largă de evenimente și activități.

Tot în deschidere, prof.univ.dr.ing. Radu Vasiu, inițiator, gazdă și moderator al evenimentului a menționat prezența echipelor din universitățile partenere ale Alianței E³UDRES², subliniind faptul că feedback-ul obținut de studenți din partea companiilor este foarte util în creionarea viitoarei cariere.

Tot din partea organizatorilor, conf.univ.dr.ing. Muguraș Mocofan s-a declarat mulțumit de numărul mare al studenților, dar și al elevilor, care au avut curajul să-și prezinte proiectele în fața juriului format din reprezentanți ai UPT și ai unor companii din domeniu.
Au urmat, pe parcursul zilei, prezentările celor 30 de proiecte ale echipelor participante, dar și ale companiilor prezente, care le-au făcut cunoscute studenților noutățile din domeniu.

Fiecare proiect a avut o secțiune de prezentare, urmată de întrebări din partea juriului. După prezentarea tuturor proiectelor, juriul de specialitate a stabilit câștigătorii, pe cele 5 secțiuni de concurs, aceștia fiind recompensați cu premii în valoare de 5.000 de euro.
Marii câștigători al Interactive Digital Media Student Contest IDMSC 2024 sunt Andrei-Sebastian Nicula și Andreea Bolea – echipa care a dezvoltat două proiecte:Med4life și CartiereIstoriceTM.

Pe categorii, proiectele câștigătoare au fost următoarele:

• Categoria Design Grafic / Producție Audio-Video – proiectul Usa din capatul coridorului – Alexandra Cajvan, Ovidiu Calitoiu, Mihaela Ciobanu;
• Categoria Dezvoltare pentru dispozitive mobile – BikePath – David Nenciu, Bogdan-Florin Barbu, Claudiu Spiescu;
• Categoria Dezvoltare Web – Partypulse de Matei Crăiniceanu;
• Categoria eXtended Reality – Cătălin-Augustin Săvoiu și Rareș Nedea cu proiectul UPT Racing Team;
• Categoria Internet of Things – Cristina Rodean și David Krin Urs, cu proiectul Seeding Robot.
Premii speciale au fost acordate proiectelor:
• WeStock – David Chesa, Mihai Gorunescu, Victor Dosoniu, Ana Popovici, elevi ai Liceului Teoretic „Grigore Moisil”, și Casian George Oprea, elev al Liceului Teoretic Jean Louis Calderon;
• MBDLearn – Daniel Hnatiuc.

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

Maxagro și USVT au lansat un parteneriat pentru susținerea învățământului dual

Compania Maxagro și Universitatea pentru Științele Vieții Timișoara au anunțat un nou parteneriat privind învățământul…

6 minute ago

Anunţ TIMPARK

TIMPARK TIMISOARA, anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de către APM Timiș,…

O oră ago

Colectarea gratuită a deșeurilor voluminoase în Zona 0 Ghizela, a județului Timiș. Începe cea de-a treia campanie trimestrială organizată de RETIM și ADID Timiș în 2024

RETIM împreună cu ADID Timiș organizează o nouă campanie trimestrială de colectare a deșeurile voluminoase.…

O oră ago

Centrul de Proiecte Timișoara va putea acorda finanțări multianuale pentru cultură, o premieră pentru administrațiile din România

Primăria Timișoara va fi prima din țară care va putea să acorde finanțări multianuale pentru…

2 ore ago

Asociațiile de proprietari scapă, temporar, de nebunia e-facturilor

În urma demersurilor întreprinse, organizațiile de specialitate au reușit decalarea termenului până la care asociațiile…

2 ore ago

Primăria Timișoara reușește să obțină distribuția energiei termice

La un an de zile de când a venit cu ideea de a trece distribuția…

2 ore ago