Social

Conferința Security Challenges in the Balkans a ajuns la ediția a opta

Seria apreciatelor conferințe internaționale „Security Challenges in the Balkans”, un eveniment special și unic în regiunea de vest a României, care reunește interesul profesioniștilor domeniului din întreaga țară, a continuat la Timișoara cu ediția a opta.

Evenimentul, organizat de Universitatea de Vest din Timișoara și New Strategy Center, beneficiind de cooperarea instituțională cu Ministerului Afacerilor Externe, a adus la Timișoara invitați cu o vastă experiență profesională, pentru a dezbate provocările clasice și emergente de securitate, dar și oportunitățile de dezvoltare din regiunea Balcanilor.

Agenda dezbaterilor s-a concentrat asupra provocărilor de securitate actuale în regiunea Balcanilor, în contextul dificil al războiului din Ucraina, având în vedere și procesul de extindere al NATO și UE în regiunea Balcanilor, securitatea economică și prosperitatea regională. Anul acesta, conferința de la Timișoara acordă o atenție specială temei impactului dezvoltării inteligenței artificiale, inclusiv impactul asupra tehnologiilor disruptive în actualul cadru provocator de securitate.

Așa cum s-a propus prin programul intervențiilor care a structurat agenda evenimentului, au participat la dezbateri oficiali, experți, membri ai corpului diplomatic, reprezentanți ai mediului academic și privat.

Cea de-a opta ediție a conferinței internaționale „Security Challenges in the Balkans” a fost deschisă de Marilen Gabriel Pirtea, Rectorul Universității de Vest din Timișoara și de George Scutaru, CEO New Strategy Center.

„Securitatea a devenit unul dintre aspectele importante ale vieții sociale din regiunea noastră. Comunitățile universitare sunt participante active ale societății civile care pot prelua dezbaterea unor subiecte din domeniul securității, pentru ca să le deschidă înțelegerii publicului. Ne bucură faptul că această conferință, unică în vestul țării, a ajuns la cea de-a opta ediție, cu invitați de marcă și cu teme deosebit de atractive. De asemenea, am bucuria să subliniez și momentul special în care se desfășoară evenimentul, venind într-un an excepțional pentru Universitatea de Vest din Timișoara, când sărbătorim 80 de ani de la crearea universității noastre prin Decretul Regal nr. 660/44, semnat de Regele Mihai I al României.”, a spus rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Festivalul Ceaunelor se mută duminică la Giarmata Vii

Duminică, 29 septembrie de la ora 14, la Giarmata Vii va avea loc a doua…

47 de minute ago

Retro Parada Toamnei închide pe 12 octombrie, la Timişoara, sezonul expoziţional retro

Sâmbătă, 12 octombrie, începând cu orele 14:00 în Piața Unirii se va da startul ediţiei…

O oră ago

Mii de studenți pe stadionul Știința, la StartUPT. Festivitate de deschidere vibrantă la Universitatea Politehnica Timișoara/Foto

Campusul Universității Politehnica Timișoara s-a animat vineri, 27 septembrie 2024, încă de dimineață, cu ocazia…

2 ore ago

Cod galben de ploi începând din Banat. La munte, lapoviță și ninsoare

Meteorologii anunţă cod galben de ploi, începând de sâmbătă după-amiază, în mai multe judeţe din…

3 ore ago

Surpriză pe lista PNL Timiș pentru Camera Deputaților. Criștian Bușoi trimis să candideze la Dolj

Biroul Permanent Național al PNL a aprobat, în această seară, listele de candidați la alegerile…

15 ore ago