Primăria Timişoara

Construcția noului stadion Lego merge înainte

La viitorul stadion care se ridică în Calea Buziașului lucrările continuă, iar în acest moment se lucrează la fundațiile tribunelor și la stabilizarea terenului. Fundația de la Peluza 2 Est a fost deja turnată și se efectuează lucrările de umplere. La Peluza Vest se lucrează la turnarea fundației. La Tribuna 1 a început turnarea fundației, iar la Tribuna 2 se excavează și se lucrează la stabilizarea terenului prin realizarea coloanelor de piatră.

Stadionul de pe Calea Buziașului va fi de categoria 4, în conformitate cu cerințele UEFA și IFAB, ceea ce va permite inclusiv organizarea de competiții internaționale. Capacitatea prevăzută este de 10.101 locuri în tribune, terenul va avea gazon natural și dotări ultramoderne. La parter vor fi vestiare, birouri, cabinet medical, punct de poliție, puncte de prim-ajutor, spații pentru testare antidoping, zona de încălzire și altele. La primul etaj vor fi lojele, oficii și altele spații, iar la cel de-al doilea etaj sunt prevăzute sistemul VAR și cabinetele pentru transmisii TV, cabine pentru presă, o zonă de lucru foto și altele.

Am fost pe șantierul de la Arena Eroii Timișoarei și sunt mulțumit de ritmul lucrărilor. Deja progresul este vizibil. Noul stadion este una din investițiile strategice ale orașului, așteptată de decenii de timișoreni. Mă bucur că facem progrese pe șantier și că în 2 ani aici se vor putea organiza meciuri sau concerte. Este un stadion pe care îl facem cu forțe proprii, exclusiv din banii din taxele și impozitele timișorenilor”, a spus primarul Dominic Fritz. 

Pe o suprafață de aproape 53.000 mp, Primăria Municipiului Timișoara va amenaja o parcare cu peste 430 de locuri dar și o zonă verde tip parc cu acces liber, dotată cu mobilier urban, iluminat exterior și prevăzută cu echipamente de joacă pentru copii. Totodată, vor fi amenajate drumuri de acces și căi pietonale, inclusiv o zonă de accesibilitate pietonală tip piață publică la evacuarea din incinta stadionului.

Costurile pentru noul stadion se ridică la 123.615.850 lei (cu TVA) sunt alocate din bugetul local, iar termenul de execuție este de 2 ani și 3 luni.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Dumbrăviţa pierde pe teren propriu cu CSM Slatina, după un meci cu şase goluri, toate în repriza secundă

Singura echipă din Timiş din eşalonul secund al fotbalului românesc, CSC Dumbrăviţa, nu a reuşit,…

12 ore ago

Cel mai probabil Cosmin Tabără va prelua din nou conducerea PNL Timişoara, după plecarea lui Cristian Buşoi

În urma “transferului” lui Cristian Buşoi pe lista Camerei Deputaţilor a PNL Dolj, funcţia de…

12 ore ago

Incursiune în istoria învăţământului timişorean. Gala aniversară ELITh – 100 de ani de excelență, inovație și impact global la Universitatea Politehnica/Foto

Universitatea Politehnica Timișoara a sărbătorit, vineri 27 septembrie, Gala aniversară ELITh – un moment unic…

13 ore ago

Cei mai buni meșteșugari vin la Timișoara, la Muzeul Satului Bănățean, la Târgul Meșterilor Populari

Meșteșugari autentici vin, săptămâna viitoare, la Timișoara pentru a participa la o nouă ediție, cea…

13 ore ago

Deținuții de la Popa Șapcă încep școala. Aproape 100 de persoane vor face carte

Marți, 1 octombrie, la Penitenciarul Timișoara începe un nu an școlar pentru 96 de deținuți.…

13 ore ago

Festivalul Ceaunelor se mută duminică la Giarmata Vii

Duminică, 29 septembrie de la ora 14, la Giarmata Vii va avea loc a doua…

14 ore ago