Sport

Egalul necesar! România merge în optimi de pe primul loc

Selecţionata României s-a calificat în optimile de finală ale Campionatului European de fotbal – EURO 2024, găzduit de Germania, din postura de câştigătoare a Grupei E, după 1-1 (1-1) cu Slovacia, miercuri seara, pe Frankfurt Arena. În cealaltă partidă, Belgia și Ucraina au terminat la egalitate, 0-0. Așadar, toate echipele din Grupa Morții au terminat cu 4 puncte, dar tricolorii au avut cel mai bun golaveraj.

Tricolorii au reușit un rezultat… necesar, în fața unui public frenetic, peste 35.000 de spectatori plătitori de bilete fiind ROMÂNI!

Slovacia a deschis scorul în prima repriză, trimițând Tricolorii pe ultimul loc din grupă, dar Răzvan Marin a egalat dintr-un penalty, care a consființit și scorul final.

1-1, suntem primii și mergem mai departe! Doi jucători originari din Timișoara au jucat în acest meci, Marius Marin, titular indiscutabil și Deian Sorescu intrând în partea secundă.

PS

Iata cum, o echipa relativ proaspata, care a trezit inițial mult scepticism, a reusit – prin cele 3 prestatii – sa demonstreze ca se poate, atunci cand există implicare, munca, profesionalism si incredere!
Multumim echipei nationale a Romaniei pentru că ne poarta pe noi toti spre culmi ale victoriei, succes care s-a lasat atat de mult asteptat si dorit pe masura.
Fotbalisti modesti in copilaria lor au resusit sa isi depaseasca conditia, lucru care se reflecta intru totul in conditia Romaniei, in ceea ce traim si simtim cu totii. Ceea ce ne da speranta. Iar speranta are cele mai puternice aripi care ne-ndreapta spre lumina, spre mai bine si spre ‘a fi orice posibil’.
Suntem recunoscători pentru toate emotiile, pentru intreaga echipa, pentru suporteri si pentru toata însuflețirea simtita. A fost emotie. Emotie buna.
In seara aceasta, România s-a unit inca o data! (GM)

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

Programul de lucrări al SDM în ziua de 27 iunie 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 27.06.2024, unde se vor executa reparaţii…

2 ore ago

Ce facem cu deșeurile periculoase din menajer? RETIM și ADID Timiș anunță cea de-a treia campanie de colectare gratuită din Zona 1 Rural a județului Timiș – 2024

Dacă deșeurile periculoase din menajer sunt abandonate în locuri neamenajate pot polua grav mediul înconjurător!…

17 ore ago

Elena Lasconi este noul preşedinte al USR şi va intra în cursa pentru Palatul Cotroceni

Elena Lasconi a câștigat, încă din primul tur, alegerile interne pentru funcția de președinte al…

18 ore ago

O nouă campanie trimestrială de colectare gratuită a deșeurilor VOLUMINOASE din Zona 1 Rural a județului Timiș – 2024

Compania RETIM împreună cu ADID Timiș anunță începerea unei noi campanii de colectare gratuită a…

19 ore ago