Politica

Dominic Fritz o asigură pe Elena Lasconi de tot sprijinul său. Primarul Timişoarei nu face parte din echipa noului preşedinte al USR la alegerile pentru Biroul Naţional

Imediat după ce a fost aleasă noul preşedinte al USR, Elena Lasoni a fost felicitată de Dominic Fritz, care a asigurat-o de tot sprijinul său. De menţionat că Fritz va candida pentru un loc în Biroul Naţional al partidului, care va fi votat sâmbătă în cadrul unui congres, dar nu face parte din echipa Elenei Lasconi.

Elena Lasconi este noul preşedinte al USR, reuşind să se impună încă din primul tur al alegerilor la care au putut vota toţi membrii partidului. De asemenea, ea a anunțat că își va depune candidatura internă pentru a fi desemnată candidatul partidului la alegerile prezidențiale. Imediat după anunţul victoriei, primarul Timişoarei, Dominic Fritz, preşedinte al UISR Timiş, i-a transmis Elenei Lasconi, asigurând-o totodată de tot sprijinul său.

“Felicitări, Elena Lasconi, noua preşedintă USR! Sunt mândru să fiu reprezentat de o femeie hotărâtă, o voce autentică și un primar de succes. O voi susține cu toate puterile mele. Înainte!”, a transmis Fritz pe pagina sa de Facebook.

Alegerea noului preşedinte este doar primul pas pe drumul înnoirii conducerii USR. Sîmbătă, la Bucureşti, va avea loc un congres extraordinar, în c adrul căruia va fi votat noul Birou Naţional, format din 24 de membri, primii opt în ordinea voturilor urmând să devină vicepreşedinţi.

Fritz va candida pentru un loc în Biroul Naţional, dar nu face parte din echipa lui Lasconi. De altfel, în primul discurs pe care l-a avut după anunţul victoriei, Lasconi a menţionat câţiva membri ai ehipei sale: Claudiu Năsui, Cristina Prună, Lucian Viziteu, Radu Mihaiu, city managerul de la Câmpulung, Elena Marcu etc.

Până acum pentru cele 24 de locuri din Biroul Naţional au fost depuse 87 de candidaturi.

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Programul de lucrări al SDM în ziua de 27 iunie 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 27.06.2024, unde se vor executa reparaţii…

3 ore ago

Egalul necesar! România merge în optimi de pe primul loc

Selecţionata României s-a calificat în optimile de finală ale Campionatului European de fotbal - EURO…

12 ore ago

Ce facem cu deșeurile periculoase din menajer? RETIM și ADID Timiș anunță cea de-a treia campanie de colectare gratuită din Zona 1 Rural a județului Timiș – 2024

Dacă deșeurile periculoase din menajer sunt abandonate în locuri neamenajate pot polua grav mediul înconjurător!…

18 ore ago

Elena Lasconi este noul preşedinte al USR şi va intra în cursa pentru Palatul Cotroceni

Elena Lasconi a câștigat, încă din primul tur, alegerile interne pentru funcția de președinte al…

19 ore ago

O nouă campanie trimestrială de colectare gratuită a deșeurilor VOLUMINOASE din Zona 1 Rural a județului Timiș – 2024

Compania RETIM împreună cu ADID Timiș anunță începerea unei noi campanii de colectare gratuită a…

20 de ore ago