Social

În lupta cu nesimţiţii care aruncă gunoaie pe domeniul public, poliţiştii locali au mai amendat patru persoane

Trei persoane au fost sancționate de polițiștii locali cu câte 30.000 de lei pentru că au abandonat deșeuri la intersecția Străzilor Mangalia cu Platanilor și Grofșoreanu cu Romulus. O a patra persoană a fost amendată cu doar 1.000 de lei, după ce a fost prinsă abandonând resturi la o rampă de sub podul din Calea Șagului.

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au identificat, în aceste zile, două persoane care au abandonat, pe timp de noapte, mai mulți saci cu moloz și alte resturi din construcții provenite de la amenajările interioare efectuate la un imobil de pe Strada Preyer din Timișoara. Cei în cauză au fost identificați, fiind sancționați cu câte 30.000 de lei fiecare, conform OUG 92/2021, cu măsura complementară de a ridica deșeurile depozitate la intersecția Străzilor Mangalia cu Platanilor.

O a treia persoană care a abandonat deșeuri, tot pe timp de noapte, la intersecția Străzilor Grofșoreanu cu Romulus, a fost identificată de polițiștii locali și sancționată cu 30.000 de lei. O altă persoană care a fost depistată chiar astăzi abandonând resturi la o rampă de sub podul din Calea Șagului a fost sancționată cu 1.000 de lei.

Poliția Locală Timișoara atrage atenția că va acționa în continuare pentru eradicarea acestui fenomen și că va aplica sancțiuni drastice celor care încalcă legislația în vigoare. Doar în luna iunie, polițiștii locali au aplicat pe linie de mediu un număr de 55 de sancțiuni în valoare de 221.400 lei. Totodată, polițiștii locali îi atenționează pe cei care intenționează să se ocupe cu astfel de îndeletniciri că beneficiază, în activitatea desfășurată, și de sprijinul locuitorilor, care pun la dispoziție informațiile pe care le au pentru a se lua măsuri împotriva celor care nu îi respectă prin murdărirea domeniului public.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

ADID Timiş şi RETIM au demarat o nouă campanie de colectare gratuită a deșeurilor periculoase din menajer în Zona 1 Rural

Dacă deșeurile periculoase din menajer sunt abandonate în locuri neamenajate pot polua grav mediul înconjurător!…

10 ore ago

Membrii birourilor electorale primesc banii de la Primăria Timișoara

Primăria Timisoara a anunțat că, începând de miercuri, 3 iulie, demarează plata indemnizațiilor pentru membrii…

10 ore ago

Debut excelent pentru timişoreanca Anca Todoni la Wimbledon. S-a calificat în turul II după un meci de doar 83 de minute

Timişoreanca Anca Todoni (142 WTA) s-a calificat în turul secund al competiției de la Wimbledon 2024,…

10 ore ago

Bugetul participativ al Primăriei Timișoara a atras 91 de proiecte

Societatea civilă din Timișoara a depus un total de 91 de propuneri pentru proiecte care…

10 ore ago

Clarificări de la STPT: Aplicația Tranzy a funcționat fără sincope de la lansarea în Timișoara

Societatea de Transport Public Timişoara (STPT) doreşte să facă unele clarificări după ce în online…

11 ore ago

Poliţiştii locali, o nouă razie printre cerşetori: “Nu le oferiți bani încurajând astfel lenea și lipsa de respect!”

Acțiunile polițiștilor locali împotriva cerșetoriei au continuat în ultimele zile. 56 de persoane au fost…

15 ore ago