Social

Maxagro și USVT au lansat un parteneriat pentru susținerea învățământului dual

Compania Maxagro și Universitatea pentru Științele Vieții Timișoara au anunțat un nou parteneriat privind învățământul dual. Catalogate drept punți care să ofere angajări viitoare – practica, internshipul sau bursele – au reprezentat elementele cheie ale discuțiilor privind colaborarea dintre mediul privat și cel academic.

În Sala Senatului Universității de Științele Vieții “Regele Mihai I” Timișoara (USVT) a avut loc, marți, conferința pe tema “Cercetarea și colaborarea în practica studenților”, eveniment în cadrul căruia a fost anunțat și parteneriatul.

“Astăzi, aici, aș dori să vorbim despre învățământul dual, despre internship în cadrul instituțiilor publice sau al companiilor private și, ca model de bune practici, îmi face plăcere să prezint reprezentantul de seamă al grupului Maxagro, pe dra. Alexandra Zifceak, noul nostru partener. Ceea ce vreau să scot în evidență este chiar acest aspect practic, prin care studenții noștri vor beneficia de internship, pe învățământul dual, dar și pe zona de cercetare. Apreciez foarte mult deschiderea companiei Maxagro și, în cadrul acestui parteneriat-model cu zona privată, ne dorim să dezvoltăm tot mai mult acest învățământ dual și să transmitem o invitație și altor companii din vestul țării de a ni se alătura pe această parte de susținere a cercetării din finanțări private și pentru a susține generația tânără prin internship și practică”, a spus Cosmin Alin Popescu, rectorul USVT.

Dorința partenerului USVT este de a investi în educație, cercetare și dezvoltare.

“Sloganul nostru este Performanță din 1993, ceea ce definește foarte bine scopul nostru, acela de a face performanță. Și vrem să facem asta investind în educație, cercetare și digitalizare. De aceea suntem implicați în aceste proiecte și parteneriate, deoarece considerăm că acesta este viitorul”, a spus și Alexandra Zifceak, manager în cadrul grupului Maxagro

Evenimentul a adus în discuție importanța învățământului dual, acum reglementat legislativ, și a parteneriatelor dintre universități și mediul privat în pregătirea studenților.

Compania Maxagro este una dintre cele mai mari companii din agribusiness din zona Banatului și desfășoară activități pe zona de construcții, agricultură, zootehnie și utilaje.

“Este și în interesul nostru, al mediului economic, ca tinerii studenți să fie foarte bine informați și pregătiți și să cunoască sectorul prin practică directă în ferme. Prin acest parteneriat facem tocmai acest lucru și credem cu tăria în acest obiectiv, care este în avantajul tuturor părților”, a mai spus Alexandra Zifceak.

Conform reprezentanților companiei, grupul are 400 de angajați, dintre care peste 100 au absolvit USVT.

Share
Published by
Marcel Hoster
Tags: maxagroUSVT

Recent Posts

Ce facem cu deșeurile periculoase din menajer? RETIM și ADID Timiș anunță cea de-a treia campanie de colectare gratuită din Zona 1 Rural a județului Timiș – 2024

Dacă deșeurile periculoase din menajer sunt abandonate în locuri neamenajate pot polua grav mediul înconjurător!…

O oră ago

Elena Lasconi este noul preşedinte al USR şi va intra în cursa pentru Palatul Cotroceni

Elena Lasconi a câștigat, încă din primul tur, alegerile interne pentru funcția de președinte al…

3 ore ago

O nouă campanie trimestrială de colectare gratuită a deșeurilor VOLUMINOASE din Zona 1 Rural a județului Timiș – 2024

Compania RETIM împreună cu ADID Timiș anunță începerea unei noi campanii de colectare gratuită a…

3 ore ago

Anunţ TIMPARK

TIMPARK TIMISOARA, anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de către APM Timiș,…

4 ore ago

Colectarea gratuită a deșeurilor voluminoase în Zona 0 Ghizela, a județului Timiș. Începe cea de-a treia campanie trimestrială organizată de RETIM și ADID Timiș în 2024

RETIM împreună cu ADID Timiș organizează o nouă campanie trimestrială de colectare a deșeurile voluminoase.…

4 ore ago