Primăria Timişoara

Primăria Timișoara ne asigură că se lucrează intens la zonele verzi din oraș/FOTO

Timișoara va beneficia, în perioada următoare, de numeroase intervenții în domeniul spațiilor verzi, realizate de firmele cu care primăria are contract. Vizate sunt toate zonele verzi ale orașului, inclusiv parcurile, bulevardele și spațiile verzi adiacente străzilor, dar prioritate au școlile, parcurile, locurile de joacă și bulevardele principale.

Echipele societăților din subordinea primăriei și ale firmelor contractate lucrează cu program prelungit și desfășoară lucrări de cosire, toaletare și curățenie a vegetației pentru a preveni dezvoltarea necontrolată a buruienilor și a asigura un aspect plăcut al orașului, ne asigură reprezentanții municipalității. Lucrări de întreținere a spațiilor verzi, includ cosirea ierbii, greblarea rondurilor, tăieri de corecții și degajarea terenurilor de deșeurile vegetale. 

În această săptămână, echipele partenere au desfășurat lucrări de întreținere pe străzile:  Aleea Ripensia, Daliei, Aleea Viilor, Grigore Alexandrescu, Ana Ipătescu, Herța, Horia, Vrancea, Dragoș Vodă, Ioan Plavoșin, Crișan, Calea Circumvalațiunii, bulevardul Cetății, Revoluției, Mihai Eminescu, 3 August, Câmpului, Avram Imbroane – Muzeul Satului – Gradina Zoo, Rudolf Walter; zonele: Plopi și Lunei; scuarurile: Lotusului, Unirii și Mărăsti, Calea Sever Bocu și Școala Generală nr. 27. În parcurile din zona Cetății, Dacia, Clăbucet și locurile de joacă: Bogdan Voda, Academician Remus Raduleț au fost efectuate și lucrări de întreținere la mobilierul și aparatele de joacă. 

Echipele sunt pe teren și continuă activități de cosire și inervenții la spațiile verzi de pe străzile: Ana Ipătescu, Pop de Băsești, Eroii de la Păuliș, Moise Doboșan, Mircea cel Bătrân, Bârzav, Leonard, Transilvania, Apateu, Pestalozzi, bulevardul Dâmbovița; zonele: Plopi, Tigrului, Piața Istria; parcurile: Sfântul Nicolae, Central, Andrei Mocioni locul de joacă: Gabriela Tako; scuarile: Sfinții Arhangheli și Macilor și zonele centrale: Sala Capitol, bulevardul Vasile Pârvan și Regele Ferdinand I. 

Cosiri și alte lucrări de întreținere a spațiilor verzi sunt organizate în special în preajma grădinițelor și a școlilor: Grădinița de pe strada Suceava, Grădinita PP 36 de pe str. Teiului, Grădinița PP 20 de pe str. Martir Silviu Motohon, Școala Gimnazială Nr. 6 de pe strada Vulturilor; zonele: Stadion CFR, Mendeleev; străzile:  Văliug, Ioan Slavici, Răscoala de la 1907, Calea Sever Bocu, Dumitru Bagdasar, Splaiul Galați, Dâmbovița, bulevardele 16 Decembrie 1989 și Vasile Pârvan, Intrarea Sunetului și parcurile Uzinei și Zürich.

În funcție de necesități, echipele partenere vor acționa în toate cartierele orașului, asigurându-se că fiecare zonă verde primește atenția cuvenită. Locuitorii sunt rugați să respecte indicațiile echipelor de lucru și să evite zonele în care se desfășoară activități de întreținere”,

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Surpriză pe lista PNL Timiș pentru Camera Deputaților. Criștian Bușoi trimis să candideze la Dolj

Biroul Permanent Național al PNL a aprobat, în această seară, listele de candidați la alegerile…

11 ore ago

Zilele Culturale Maghiare din Timișoara ediția a noua. Până duminică, în centru avem evenimente și concerte, dar și bucate alese/FOTO

Vineri, la Timișoara s-a deschis o nouă ediție, cea cu numărul 9, a Zilelor Culturale…

13 ore ago

La Universitatea de Vest s-a deschis noul an universitar/FOTO

Cei mai noi studenți care au început perioada de studenție la Universitatea de Vest Timișoara…

13 ore ago

Casa de Cultură Timișoara confirmă, Ruga Bănățeană ”laică” are loc pe 6 octombrie

Organizatorii Rugii Bănățene a Timișoarei, cel puțin partea artistică revin și confirmă că acțiunile ”amânate”…

17 ore ago

Ridicarea noului stadion din Calea Buziașului a ajuns la un sfert din total/FOTO

Un sfert din lucrările la noul stadion din Calea Buziașului au fost finalizate.  Construcția avansează…

17 ore ago

“UVT Liberty Marathon” modifică, sâmbătă şi duminică, traseele mai multor linii STPT

În perioada 28 – 29 septembrie, între orele 05:00 – 18:00, va avea loc evenimentul…

21 de ore ago