Primăria Timişoara

Primăria Timișoara va cere anularea autorizației de construire pentru palatul de pe strada Micloși

Primarul Timișoarei se va adresa instanței în cazul vilei de pe strada Academician Corneliu Micloși nr. 5. Conform municipalității, în urma verificărilor, echipa de control a primarului a constatat că administrația anterioară ar fi făcut mai multe excepții pentru proprietarii palatului când a emis autorizația de construire, în anul 2013.

Astfel, cei de la primărie spun că autorizația respectivă a fost emisă cu încălcarea unor prevederi legale, în primul rând cele referitoare la gradul de ocupare maximă a terenului. În consecință, se va cere în instanță anularea autorizației de construire și sistarea lucrărilor. Autorizația a fost prelungită în 2014 și încă nu s-a făcut recepția lucrărilor. Anularea autorizației este primul pas necesar pentru readucerea la starea inițială ori demolarea clădirii.

Mutilarea patrimoniului istoric din Timișoara s-a făcut, din păcate, și cu complicitatea autorităților. Analizând autorizația de construire, este evident că aceasta nu ar fi trebuit emisă niciodată în această formă. Nu știu de ce administrația anterioară a făcut aceste concesii care depășesc prevederile legale. Nu putem să ștergem păcatele trecutului, dar nici nu avem voie să asistăm pasivi la perpetuarea lor. Mai ales că nedreptatea urbanistică se continuă cu alte forme, de hărțuire și terorizare a vecinilor. De aceea m-am hotărât să fac un pas neobișnuit și să cer anularea unui act administrativ emis de propria instituție, chiar dacă în alte vremuri. Fac apel și la celelalte instituții ale statului cu rol de control să își facă treaba și să iasă din zona de confort”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Autorizația de construire respectivă este expirată și a fost solicitată pentru consolidare, modificări interioare și exterioare, extindere și mansardare. Lucrările nu au fost executate în totalitate. În urma verificărilor, echipa de control a primarului a constatat, printre altele, că proprietarii imobilului au construit în baza autorizației emise pe mai mult de 50% din suprafața terenului, deși legea permite un grad de ocupare de maximum 40%. În plus, autorizația a fost emisă cu încălcarea unui contract de concesiune.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

SCM Poli se întăreşte cu un bănăţean… de munte! Şi nu numai/FOTO

Un bănățean în alb-violet. Interul stânga Eduard Belchite a semnat pentru echipa bănăţeană un contract…

16 ore ago

Cei mai importanți specialiști în robotică pe plan mondial, prezenţi la UPT pentru Conferinţa MEDER 2024

Încă un eveniment de marcă, sub egida institutului de învăţământ cu o istorie de peste…

21 de ore ago

Boala melanomului ocular, dezbătută la Timișoara. Pacienții sunt în pericol să rămână fără tratament

Pacienții români afectați de melanom ocular, o boală extrem de rară, riscă să rămână fără…

22 de ore ago

DRDP Timișoara poate face la Cărpiniș un sens giratoriu de 1,2 milioane de euro

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara poate da ordinul de începere a lucrărilor pentru amenajarea…

23 de ore ago

Peste 100.000 de arbori au fost incluși în Registrul Verde al Timișoarei

Registrul Verde al Timișoarei a ajuns în acest moment să aibă înscriși peste 100.000 de…

23 de ore ago

Claudiu Apro revine în fotbalul timişean

Divizionara secundă CSC Dumbrăviţa anunță perfectarea unui nou transfer pentru sezonul 2024/2025 din Liga 2…

23 de ore ago