Ultima ora

Jurnal de campanie (21) Şi minciuna-i vorbă! Alina Sperlea, candidata comasată pentru Primăria Dumbrăviţa, una spune, alta scrie

În urmă cu vreo două-trei săptămâni, în aplauzele susţinătorilor în special din zona intelopă, candidata PSDPNL la Primăria Dumbrăviţa, Alina Sperlea, făcea înconjurul social-media, podcasturilor etc. anunţând o mare “bombă”. Ea susţinea că ar fi câştigat la Curtea de Apel Bucureşti un proces vechi de 12 ani cu ANAF-ul, miza fiind aproape 7 milioane de lei. Bani de care, apropos, înainte de aşa-zisa victorie n-a vorbit niciodată nimic. Cu uriaşe lacrimi de crocodil în ochi, abia după măreaţa “victorie”, ea s-a plâns cum a fost hăituită “pe nedrept” în toţi aceşti ani.

Dar “bomba” adevărată a fost alta. În declarația de avere depusă la Biroul Electoral Dumbrăvița, Sperlea admite, pentru prima dată, că are o datorie la ANAF în valoare totală de 6.812.733 de lei. Păi cum vine asta? Până acum, în vechile declaraţii de avere depuse la Primăria Dumbrăviţa (ea este consilier local Pro România), nu scrii nimic despre datorie, dar după ce “câştigi” procesul cu ANAF apar cele 7 milioane? De bezna minţii, nu-i aşa?  

Păi problema e foarte simplă. Procesul “câştigat” de Sperlea, în primul rând, nu este definitiv, ANAF făcând deja recurs. În al doilea rând, ca la Radio Erevan, chair şi aşa, instanţa a admis doar “în parte” cererile ei. Mai exact, din suma imputată de ANAF i-au fost anulate doar câteva majorări, rămânând totuşi peste 4 milioane de lei de plată. Cam asta este “victoria” cu care Sperlae s-a lăudat peste tot că – deh! – şi minciuna e vorbă. Numai că atunci când a fost nevoită să scrie într-un document oficial (declaraţia de avere) victoria s-a transformat în înfrângere.

Aminitim aici că Sperlea a făcut chiar înconjurul ţării după ce a pus pe lista de candidaţi PSD la Consiliul Local doi condamnaţi la trafic de persoane. Nu în ultimul rând, cea care a recunoscut că vrea să aducă toate relele în Dumbrăviţa potrivit declaraţiei de avere trăieşte doar din alocaţiile copiilor.

Altfel, nu poţi să nu observi că actuala guvernare PSD-PNL din gură se bate cu evaziunea de nu mai poate, dar atunci când e vorba de fapte pune candidat la una dintre cele mai bogate primării rurale din ţară un evazionist pur sânge. “Urâm evaziunea, dai îi iubim pe evazionişti!”

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Surpriză pe lista PNL Timiș pentru Camera Deputaților. Criștian Bușoi trimis să candideze la Dolj

Biroul Permanent Național al PNL a aprobat, în această seară, listele de candidați la alegerile…

11 ore ago

Zilele Culturale Maghiare din Timișoara ediția a noua. Până duminică, în centru avem evenimente și concerte, dar și bucate alese/FOTO

Vineri, la Timișoara s-a deschis o nouă ediție, cea cu numărul 9, a Zilelor Culturale…

12 ore ago

La Universitatea de Vest s-a deschis noul an universitar/FOTO

Cei mai noi studenți care au început perioada de studenție la Universitatea de Vest Timișoara…

13 ore ago

Casa de Cultură Timișoara confirmă, Ruga Bănățeană ”laică” are loc pe 6 octombrie

Organizatorii Rugii Bănățene a Timișoarei, cel puțin partea artistică revin și confirmă că acțiunile ”amânate”…

17 ore ago

Ridicarea noului stadion din Calea Buziașului a ajuns la un sfert din total/FOTO

Un sfert din lucrările la noul stadion din Calea Buziașului au fost finalizate.  Construcția avansează…

17 ore ago

“UVT Liberty Marathon” modifică, sâmbătă şi duminică, traseele mai multor linii STPT

În perioada 28 – 29 septembrie, între orele 05:00 – 18:00, va avea loc evenimentul…

21 de ore ago