Sport

Timişoara are o nouă campioană la tenis: Ryana Deac Iancău

Deşi din punct de vedere al infrastructurii sportive Timişoara este încă departe de renumele oraşului, dar la tinere speranţe şi campioni, stăm bine! De astăzi, Timişoara are o nouă premiantă!

În ultimii ani, oraşul florilor a însemnat o adevărată pepinieră de campioane în lumea sportului alb. Edina Gallovits a deschis lista în urmă cu aproape două decenii, o generaţie fantastică, din care a mai făcut parte Ioana Gaşpar. Delia Sescioreanu, Smaranda Corneanu, Andreea Velcea sunt alte jucătoare care au reprezentat Timişoara la nivel naţional şi internaţional, iar Anca Alexia Todoni face senzaţie în zilele noastre în circuitul WTA.

Dar, acum în atenţie este un nume nou, Ryana Deac Iancău, legitimată la clubul TC Rogo şi pregătită de fostul tenisman Sergiu Rogoveanu. Ryiana, născută pe 28 februarie 2012, este proaspăta campioană la Campionatele Naţionale U12 ani, care se dispută în aceste zile la Centrul Naţional de tenis din Bucureşti.

Rezultatele bune avute şi până acum, o certificau pee tânăra sportivă ca o mare speranţă, iar ea a demonstrat din plin că are talent. S-a impus în competiţia de dublu, alături de Eva Maria Bulai, iar la simplu a ajuns până în sferturi. Progresul pe care îl face la antrenamente şi pasiunea cu care joacă, face din Ryana o jucătoare de urmărit.

„Este o jucătoare foarte foarte bună, care ia totul în serios, se pregăteşte cum trebuie şi îşi doreşte să progreseze. Se bucură mult şi de susţinerea familiei, foarte importată la această vârstă şi aşteptăm şi alte rezultate frumoase din partea ei. Mai ales că le merită”, ne-a spus antrenorul Sergiu Rogoveanu.

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

Timișoara a semnat contractul pentru realizarea unei noi hărți GIS a orașului

Timișoara va avea o nou hartă digitală a orașului, una realizată în Sistem Informatic Geografic…

3 minute ago

Mort de beat a produs un accident şi a ajuns la spital

La data de 18 iunie, în jurul orei 04:32, polițiștii Biroului Rutier Timișoara, au fost…

53 de minute ago

ADID Timiș la concursul de bărcuțe din materiale reciclabile

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri (ADID) Timiș a participat sâmbătă, 15 iunie, la o nouă…

55 de minute ago

Proiectul unei biciclete realizată de un colectiv de la Universitatea de Vest Timișoara a luat marele premiu la Salonul de Inventică

Synthesis, bicicleta hibridă electrică de tip Croazieră, creație a studentului David Borovic și a unei…

2 ore ago

Dumbrăviţa transferă din vecini

CSC Dumbrăviţa anunță perfectarea celui de-al doilea transfer pentru sezonul 2024/2025 din Liga 2 de…

4 ore ago

Mandatul doi sau mersul pe sârmă

Spunem deseori despre un primar la ceas de bilanț că n-a făcut nimic. Și apoi…

5 ore ago