Opinii

Toni Greblă, „gunoierul” în slujba PSD

Probabil aţi văzut prin filme existenţa unor indivizi care, apelaţi de asasini, vin la locul unei crime şi fac curat, şterg toate urmele omorului. Sunt numiţi „debarasatori” sau „gunoieri”. Ei nu participă direct la crimă, doar o ascund, dar asta se numeşte complicitate. Un astfel de „gunoier” este Toni Greblă, şeful Autorităţii Electorale Permanente. El nu ascunde un omor propriu zis, ci ceva mult mai grav pentru democraţie: fraudarea unor alegeri.

Mărturisesc faptul că în multe discuţii cu amici spuneam că în România nu se mai pot fura alegeri, existând un filtru pentru ca  frauda să nu se întâmple. E drept, susţineam această cauză şi ca să combat tot felul de teorii conspiraţioniste, potrivit cărora nu contează votul românilor, străinii, americanii, Soros sau în ultimă instanţă marţienii stabilind cine trebuie să câştige unele alegeri.

Da, greşeam, şi doar faptul că un individ insalubru precum Toni Greblă este pus şef la AEP trebui să-mi dea gândit. Dacă ţi-ai propune tu, PSD, să fraudezi alegerile, de ce ai pune un astfel de personaj ca să le coordoneze? N-ar avea niciun rost. Mulţi vor spune că aceste alegeri nu au fost fraudate, ci doar execrabil organizate (o jumătate de milion de voturi anulate!), că e vorba numai de greşeli. Când însă se “greşeşte” doar într-o singură parte, nu mai e vorba de erori. Când însă la o renumărare a voturilor în  doar două secţii din Sectorul II apar 300 de voturi, când 2.000 de voturi nu se găsesc în acelaşi sector, când pe site-ul AEP apar procese verbale false, nu se mai poate vorbi de greşeli

Evident că s-a vrut şi haos prin comasarea alegerilor. Haosul acoperă furtişagurile. Cele  mai multe tâlhării se petrec în timpul unor catastrofe, cutremure etc. Mă gândesc cu groază ce s-ar fi întâmplat dacă s-ar fi comasat şi alegerile parlamentare, aşa cum îşi doreau “democraţii” din PNL. Atunci chiar şi PSD s-a opus.

Revenind la Toni Greblă, acesta se numără printre acei indivizi care nu mai pot fi compromişi, e deja foarte compromis. Şi a fost unealta (grebla) cu care PSD şi-a făcut jocurile murdare în diverse funcţii. Inclusiv la Curtea Constituţională. A fost unicul judecător de astfel de instanţă din întreaga lume arestat pentru fapte de corupţie (multe găinării), constituire de grup infracţional organizat, inclusiv exporturi ilegale în Rusia.

Sigur, o să spuneţi că a fost achitat de justiţie. Pe bune, justiţia română? E adevărat, din punct de vedere legal e nevinovat. Dar în faţa unor unor instanţe mai înalte, inclusiv morale? Dacă un ucigaş a fost achitat, înseamnă că el n-a ucis? Dacă s-a prescris fapta unui infractor (o modă în justiţia română), el e nevinovat? Toni Greblă a făcut ceea ce a făcut dintodeauna, a acoperit nişte mizerii, a fost “gunoierul” de seviciu al PSD la aceste alegeri. În mod normal, n-ar mai trebui să fie păstrat în funcţie, şi-a făcut datoria faţă de partid, dar nu plângeţi după el. PSD îi va găsi un alt loc unde să “grebleze”, başca el are deja vreo două-trei pensii speciale. Le merită cu prisosinţă – nu-i aşa? – pentru ultima faptă, asalt direct la democraţia oricum firavă din România.

 

 

 

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Meciul României la EURO 2024 se vede pe terasa exterioară din Iulius Town Timișoara

La primul meci al tricolorilor de la Campionatul European de Fotbal, timp de 90 minute,…

51 de minute ago

Căpitanul Austriei, jucător cu 14 trofee în carieră și vicecampion mondial U19, va juca în alb-violet

Un multiplu campion al Austriei și totodată căpitanul naționalei acestei țări se alătură lotului echipei…

2 ore ago

Timișoara, de la Caravaggio la Angus Young

Știu persoane pentru care Nicolae Robu însemna o cale mai scurtă pentru revenirea fotbalului timișorean,…

4 ore ago

Val de căldură şi în weekend, dar şi posibile furtuni în Timişoara

Vremea va rămâne deosebit de caldă şi în acest weekend, dar în unele regiuni, după…

4 ore ago

Afaceri locale de succes și transferul spre generațiile tinere/FOTO

Trei companii de succes din Vestul țării au luat parte la workshopul cu tema „Transferul…

4 ore ago

Continuă restricţiile de trafic din judeţul Timiş din cauza temperaturilor ridicate

Având în vedere avertizările meteorologice privind înregistrarea de temperaturi ridicate, emise de Administrația Națională de…

18 ore ago