Politica

Viitoarea echipă de la conducerea CJ Timiş s-a închegat. PSD trebuie să reînfiinţeze un post desfiinţat de… PSD

Nu a fost stabilit oficial, dar Alin Popoviciu (PNL) şi Alexandru Iovescu (PSD) vor fi viitorii vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean. Echipa condusă de preşedintele ales al CJ Timiş, Alfred Simonis, va fi completată de Adrian Pau, pentru care se va reînfiinţa postul de administrator public. Post desfiinţat la propunerea PSD, pentru ca încă preşedintele CJ Timiş, Alin Nica, să scape de cel pe care tot el îl numise, Marian Vasile.

În urma alegerilor din 9 iunie, Alianţa PSD-PNL a obţinut 20 de mandate de consilieri judeţeni, dintr-un total de 36. Acest lucru a facilitat nominalizarea celor doi vicepreşedinţi, unul fiind de la PSD, celălalt de la PNL, care vor face echipă cu preşedintele ales, Alfred Simonis. De la PSD este cvasi-oficializat numele lui Alexandru Iovescu, liderul Grupului social-democrat din Consiliul Judeţean.

La PNL era o luptă în trei între încă primarul oraşului Făgetr, Marcel Avram, Lucian Blaga, secretar general interimar, şi proaspăt reîntorsul din penitenţă, Alin Popoviciu. Potrivit unor surse din PNL, acesta din urmă a câştigat deja competiţia intenă, urmând să fie propunerea partidului pentru această funcţie. L-a ajutat şi faptul că Lucian Blaga încă nu şi-a rezolvat o problemă penală pe care o are.

Popoviciu Simonis

De menţionat că Popoviciu a fost exclus din partid imediat după alegerile din 2020, el fiind la acea vreme consilier judeţean. El a contestat decizia şi, după lungi procese, a pierdut definitiv în luna mai 2022, atunci când a rămas şi fără mandatul de consilier judeţean. Popoviciu a fost reprimit în partid, pe 18 aprilie a.c., după plecarea lui Alin Nica, fostul preşedinte al PNL Timiş.

Adrian Pau

În fine, acest trio va fi completat de Adrian Pau, fost deputat PSD, plecat la Pro România şi reîntors la PSD. Pentru el, Simonis va reînfiinţa funcţia de administrator public. Funcţia a mai existat în trecut, ultima dată fiind ocupată de Marian Vasile. Acesta a intrat în conflict exact cu cel care-l numise, Alin Nica, încă preşedintele CJ Timiş până la toamnă. Nica a încercat să scape de Vasile, dar acesta nu s-a lăsat nicicum dus. Ca atare, ultima soluţie a fost desfiinţarea postului, propunerea fiind însă făcută de PSD.

De menţionat că aceasta este formula momentului, fiindcă până în luna octombrie, atunci când va fi validată noua conducere a CJ Timiş, se mai pot întâmpla multe lucruri. Cel puţin în PNL…

 

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

La 19 ani, pe tabloul principal la Wimbledon, după ce a trecut trei tururi de calificare. Bravo, Anca Todoni!

Anca Todoni va evolua pentru prima dată în carieră pe tabloul principal al unui turneu…

4 ore ago

Timişorenii de la naţională cu care ne mândrim: Deian Sorescu şi Marius Marin

Suntem în plin campionat european şi din fericire România a mers mai departe în faza…

8 ore ago

Anunțul normalității. Echipele primăriei dau că mătura și cosesc iarba pe străzi și în parcuri, la locurile de joacă

Municipalitatea timișoreană dorește să anunțe cetățenii că în perioada viitoare echipele cu care are contracte…

8 ore ago

Rovinieta se va putea cumpăra și de pe ghiseul.ro

Șoferii care folosesc drumurile naționale din România vor avea acum la dispoziție o nouă modalitate…

8 ore ago

OPC trece în era ”verde”. Cumpără 9 autoturisme integral electrice, pentru un million de lei

Dacă totul va merge bine, în perioada următoare controalele de calitate a produselor și serviciilor…

8 ore ago