Eveniment

Un tânăr român câștigă, cu ajutorul Aquatim, premiul Concursului internațional The Water We Want 2024

Un tânăr din România este printre cei șase laureați ai concursului internațional de creație artistică The Water We Want, organizat de Rețeaua Internațională a Muzeelor Apei (WAMU-NET), sub patronaj UNESCO. Mihai Casian Drăgoi, elev la Liceul Tehnologic Energetic Dragomir Hurmuzescu Deva, este câștigătorul secțiunii Media, categoria 19-25 de ani, cu fotografia Nemurirea din apă / Immortality from water.

Lucrarea prezentată de Mihai a fost selectată pentru jurizarea internațională de către Aquatim, membru WAMU-NET, dintre cele 50 de desene, clipuri și fotografii înscrise în concurs prin Centrul educațional Aquapic. Toate lucrările selecționate de muzeele apei participante la concurs pot fi văzute în expoziția digitală internațională lansată recent pe site-ul dedicat. Premiile pentru celelalte categorii au fost adjudecate de China, Italia, India, Croația și Portugalia. Juriul internațional a fost format din membrii Comitetului Consultativ al WAMU-NET, experți independenți (educatori) și reprezentanți din comunitatea apei UNESCO.

Competiția The Water We Want (Apa pe care ne-o dorim) are ca temă apa dulce și încurajează copiii și tinerii să-și exprime creativ emoțiile, ideile și convingerile proprii legate de apă, resursa cea mai de preț a planetei. Desenele, videoclipurile și fotografiile ce pot fi vizionate în expoziția internațională vorbesc despre preocuparea tinerilor vizavi de prezentul și viitorul resurselor naturale de apă, în contextul dat de comportamentul de consum, poluare și schimbările climatice.

Mulțumesc tuturor participanților! An de an, mulți copii și tineri se înscriu la concurs, ceea ce demonstrează că ei sunt preocupați de apă, de viitor. Toate contribuțiile lor, aceste frumoase lucrări, sprijină demersul de educare și conștientizare făcut de muzeele apei. La rândul nostru, ne angajăm să susținem în continuare acest proiect, să facem posibil ca el să se deruleze mulți ani de acum înainte.”, a declarat Eddy Moors, președintele Rețelei Internaționale a Muzeelor Apei și rector al Institutului de Educație pentru Apă IHE Delft.

Mihai Drăgoi urmează cursurile secției multimedia a Liceului Energetic din Deva și vrea să își continue studiile în acestă specializare la o facultate din Timișoara sau din Cluj. Este deopotrivă pasionat de fotografie și film, iubește natura și recunoaște că a fost atras atât de tematica generoasă a apei, cât și de anvergura competiției.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Anca Todoni, la un pas de tabloul principal la Wimbledon. Sânge rece pentru timişoreancă

Anca Todoni s-a calificat în turul trei al calificărilor la Wimbledon, după ce a învins-o…

O oră ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 27 iunie 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 27.06.2024, unde se vor executa reparaţii…

4 ore ago

Egalul necesar! România merge în optimi de pe primul loc

Selecţionata României s-a calificat în optimile de finală ale Campionatului European de fotbal - EURO…

13 ore ago

Ce facem cu deșeurile periculoase din menajer? RETIM și ADID Timiș anunță cea de-a treia campanie de colectare gratuită din Zona 1 Rural a județului Timiș – 2024

Dacă deșeurile periculoase din menajer sunt abandonate în locuri neamenajate pot polua grav mediul înconjurător!…

19 ore ago