Timp liber

Concurs de povestiri legate de cartierele Timișoarei. Sunt acceptate şi ficţiunile

În cadrul proiectului „Timisoara All Around” a fost lansat un concurs de povestiri legate de Timișoara. Sunt aşteptate povestiri care se derulează în cartierele istorice din afara centrului Timișoarei, respectiv Fabric, Iosefin, Elisabetin, Mehala, Freidorf sau și cartierele periferice.

Ca sursă de inspirație, puteți porni povestea de la amintirile voastre despre Timișoara sau de la amintirile celor mai vârstnici din familia voastră.

“Sau puteți povesti despre o întâmplare, o întâlnire, o legendă din cartierul vostru. Sau poate vă inspiră o clădire, o stradă, o piață din oraș. Sau puteți inventa o poveste polițistă, de dragoste, mistery, basm sau fantasy care să se desfășoare în Timișoara (pornind de la evenimente reale sau nu). Sunt câteva exemple, dar și mai bine, surprindeți-ne cu imaginația voastră!”, anunţă organizatorii.

Condiții de participare

Concursul se adresează publicului larg (nu scriitorilor profesioniști), copii, adolescenți și adulți, fiind împărțit pe trei grupe de vârstă: 10-14 ani, 15-19 ani și peste 20 de ani. Povestirile trebuie să aibă minimum 200 de cuvinte și maxim 2000 de cuvinte. Povestirile pot fi din orice gen literar: autobiografic, ficțiune, SF, basm, fantasy, bandă desenată. Nu este permis limbajul obscen, discriminator sau care instigă la violență.

Trimite povestirea ta!

Povestirile voastre, redactate în Word, cu diacritice, sunt aşteptate până cel târziu în 1 septembrie 2024, pe adresa de e-mail timisoara.all.around@gmail.com. Specificați în email numele și prenumele, categoria de vârstă pentru care concurați, email și număr de telefon, care vor fi folosite strict pentru contactarea câștigătorilor. Rezultatele concursului vor fi anunțate pe data de 16 septembrie. Data premierii va fi anunțată ulterior.

Premii

Cele mai bune povestiri din fiecare categorie de vârstă vor fi premiate, în urma jurizării de către un juriu format din trei persoane. Premiile vor consta în vouchere pentru cărți în valoare de: 150 lei (premiul I), 100 lei (premiul II) și 50 lei (premiul III). Povestirile premiate vor fi publicate într-o broșură, iar o selecție din povestirile primite va fi publicată și pe pagina de facebook a proiectului: www.facebook.com/TimisoaraAllAround.

În cadrul acestui proiect vor avea loc și ateliere de scriere creativă, combinate cu plimbări în cartierele istorice ale Timișoarei, în cadrul cărora participanții pot scrie povestiri inspirate de atmosfera și detaliile cartierelor.

Proiectul „Timisoara All Around” face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Legacy Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Liga 3. Victorii pentru Șag și Peciu, eșecuri pentru Politehnica, Ghiroda și Periam

După 3 etape în Seia 9 a Ligii a 3-a este clar că nu sunt…

54 de minute ago

Abonamentul de gospodar

Primăria Timișoara a anunțat că a găsit împreună cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș…

4 ore ago

La bulevardul Stan Vidrighin mai sunt de realizat lucrări la spațiul verde și montat mobilier urban

Odată realizată testarea liniilor de tramvai de pe Calea Stan Vidrighin, primăria mai are de…

21 de ore ago

„Efectul” bienalei Beta asupra patrimoniului Timișoarei. Fosta Cazarmă din Piața Libertății, un atu cu un potențial extraordinar

Poate că cel mai important câștig pentru oraș, odată cu deschiderea Beta – bienala de…

21 de ore ago

Specialistul care a prezentat vânzarea datelor timișorenilor spune că acestea au fost făcute publice pe net

Specialistul în securitate cibernetică Bogdan Albei, cel care a și făcut publică solicitarea de ransomware…

22 de ore ago

Mai clar decât o arată scorul! Dumbrăviţa bate Bihorul cu un gol de trei puncte

Victorie importantă pentru CSC Dumbrăviţa în etapa a şasea a sezonului regular. Bănăţenii s-au impus…

22 de ore ago