Primăria Timişoara

Lucrările de asfaltare de pe Calea Aradului și Circumvalațiunii, finalizate în perioada următoare. Urmează Complexul Studențesc/FOTO

În cursul lunii august vor fi finalizate lucrările de asfaltare pe două bulevarde principale din oraș, Calea Aradului și Calea Circumvalațiunii, a anunțat primăria. Aceste investiții au loc după cea de pe Calea Lugojului. 

Reparațiile sunt efectuate de Societatea de Drumuri Municipale și au loc pe toată durata verii, când traficul este mai redus. Din iunie până în prezent, au fost finalizate cele de pe Calea Lugojului/DN6 și străzile Celebi și Protopop George Dragomir și au fost executate mai multe lucrări pe Calea Aradului și Calea Circumvalațiunii. Pe Circumvalațiunii a fost turnat primul strat de asfalt de la Piața Consiliului Europei până la intersecția cu Gheorghe Lazăr, au fost înlocuite bordurile și odată cu finalizarea carosabilului, vor fi refăcute trotuarele și vor fi retrasate pistele de biciclete. Locurile de parcare se mențin pe ambele părți.

Avem deschise șantiere pe cele două străzi mari și urmează altele în zona Complexului Studențesc, cât este perioada concediilor și traficul este mai redus. Pe Circumvalațiunii, fundația a cedat în mai multe zone, între Consiliul Europei și Gheorghe Lazăr, dar s-a putut interveni. Pe celălalt tronson, de la Bogdăneștilor până la Gheorghe Lazăr, fundația este însă în stare extrem de proastă, trebuie refăcută întreaga infrastructură și acest lucru înseamnă mai mult decât reparații. Este nevoie de lucrări ample, vom face o evaluare a costurilor și vom trece acest tronson la capitolul investiții, după care îl vom reabilita complet”, a declarat viceprimarul Ruben Lațcău.

Pe Calea Aradului a fost turnat deja ultimul strat de asfalt până la intersecția cu strada Gheorghe Alexandrescu și a fost frezat carosabilul până la strada Liege. Girația urmează să fie finalizată până mâine, 31 iulie 2024. În ceea ce privește Piața Consiliul Europei, a fost turnat primul strat de asfalt. 

Săptămâna aceasta vor începe lucrările de reparații și în zona Complexului Studențesc, pe străzile Ofcea, Daliei și Socrate, unde carosabilul va fi refăcut în întregime, mai anunță primăria.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Check Art Festival revine în Iulius Town: marionete uriașe, statui vivante, mimi, bufoni, fire show și multe alte surprize, în weekend

În Iulius Town urmează două zile pline de emoție, unde magia poveștilor va fi transmisă…

11 ore ago

CNAIR analizează extinderea Centurii Nord la patru benzi

Deschiderea Centurii Sud a dus la creșterea semnificativă a traficului și pe prima porțiune construită…

12 ore ago

Comunitatea padelului timişorean, în sărbătoare! Sâmbătă seara se premiază cei mai buni jucători ai Campionatului Judeţean

Padelul a format o comunitate deosebită în Timişoara. Medici, antreprenori, studenţi, oameni de afaceri, ingineri,…

15 ore ago

„Piața pe Roți” pornește la drum și ajunge la Ghiroda

  Sâmbătă, cetățenii din Ghiroda sunt așteptați la “Piața pe Roți”, un proiect care aduce…

15 ore ago

La Timișoara va avea loc o nouă ediție a Festivalului La Pas

Primul sfârșit de săptămână al lunii viitoare aduce o nouă ediție a Festivalului LA Pas,…

16 ore ago

Haltere Club invită timişorenii la mişcare!

Proiect deosebit realizat de o echipă de profesionişti cu drag de sport şi sănătate, Haltere…

17 ore ago