Primăria Timişoara

Pe Calea Bogdăneștilor, cele mai multe deficiențe au fost reparate, se poate pregăti recepția finală. Mai trebuie ”îndreptat” asfaltul

Constructorul a rezolvat problemele descoperite pe șantierul de reabilitare a Căii Bogdăneștilor, așa că se poate trece la etapa de recepție a lucrării, a anunțat Primăria Timișoara. Totuși, constructorul va trebui să refacă porțiuni mai largi ale ultimului strat de asfalt. 

Săptămâna viitoare, echipele Primăriei vor face o inspecție majoră a lucrărilor în cadrul procesului de recepție pentru a stabili exact care vor fi aceste porțiuni. Orice remediere va fi realizată pe cheltuiala constructorului. 

În urma investiției, bulevardul va avea linii noi de tramvai, șosea lărgită la patru benzi, trotuare, piste de biciclete, spațiu verde și sistem de iluminat public modern, 

 „Așa cum am fost exigenți pe Cetății, așa suntem și pe Bogdăneștilor. Nu vom permite ca după o ploaie să rămână apă pe un bulevard major, proaspăt reabilitat. Vrem ca la acest proiect să recepționăm lucrarea doar după ce atinge standardul de calitate cerut. De asemenea, excludem peticirile. Acolo unde va interveni constructorul, va reface un sector întreg de drum, pe cheltuiala proprie. Luni vom avea o nouă inspecție majoră cu acest scop, să facem remedierile în urma unui proces concret”, a transmis viceprimarul Ruben Lațcău. 

Săptămâna trecută, constructorul contractat pentru reabilitarea liniilor de tramvai și a tramei stradale de pe Calea Bogdăneștilor a efectuat remedieri punctuale cerute de dirigintele de șantier și de responsabilii din primărie. Au fost remediate problemele constatate la căminele de canalizare. Urmează ca echipele municipalității să realizeze o inventariere completă a deficiențelor de pe bulevard, pentru ca acestea să fie rezolvate, iar locuitorii din cartierele Ronaț și Blașcovici să beneficieze de un bulevard de calitate. Sunt vizate în particular locurile în care apa băltește. 

Pentru a se asigura de calitatea bulevardului final, Primăria Timișoara va efectua un test de capacitate portantă. De asemenea, executantul lucrărilor va reface suprafețe mai ample de asfalt și nu va efectua peticiri, acolo unde sunt cerute refacerile în urma inspecției. 

Odată cu finalizarea și recepția lucrărilor, administrația locală va începe repararea străzilor laterale, care au fost afectate de investiție. 

Valoarea totală a investiției este de aproape 150 de milioane de lei, din care peste 91 de milioane de lei reprezintă fonduri europene nerambursabile, iar restul sumei este credit de la Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD). Contractul de execuție este încheiat cu SYLC CON TRANS SRL. 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Emoţiile vor fi maxime pentru liceeni luni, odată cu afişarea rezultatelor la Bacalaureat 2024

Rezultatele la prima sesiune a examenului de bacalaureat vor fi afişate luni până la ora…

3 ore ago

Duminică fierbine în Vestul ţării

Meteorologii au emis, duminică, o atenţionare Cod galben de caniculă şi disconfort termic ridicat, valabilă…

3 ore ago

Autobuzele rămân principalul mijloc de transport din Timișoara

Un kilometru este distanța maximă pe care un locuitor al Timișoarei este nevoit să o…

5 ore ago

Protecția cu parapete rotative, replicată și la nodul de ieșire de pe A1 de la Remetea Mare. Circulația va fi întreruptă

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a decis să instaleze parapete cu rulouri într-un nou…

6 ore ago

Maratonul Timişoarei trece într-o nouă eră, iar UPT va fi acolo să îi garanteze succesul

Sub sloganul „Alergăm împreună, trăim istoria, ne proiectăm viitorul în fiecare pas”, începând din 2024,…

7 ore ago

Ofertă pentru zile călduroase. Arbori cu creștere rapidă și coroană deasă, de vânzare la Pepiniera Horticultura/Foto

Atunci când temperaturile încep să crească, nimic nu este mai plăcut decât relaxarea la umbra…

10 ore ago