Sport

Politehnica are o nouă conducere executivă şi tehnică, după plecările lui Pantilimon şi Codrea

După o perioadă de instabilitate, echipa de fotbal Politehnica Timișoara are o nouă conducere executivă și tehnică, după plecările lui Costel Pantilimon și Paul Codrea.

Consiliul de Administrație este format din conf. univ. dr. ing. Simon Pescari (președinte), Călin Pașca (vicepreședinte), prof. univ. dr. ing. Matei Tămășilă, Cristian Romoniță și Sașa Moza. Astfel, prof. univ. dr. ing. Viorel-Aurel Șerban își încheie mandatul de președinte al Consiliului de Administrație.

Sorin Brîndescu a fost numit ca director executiv, iar Cristian Gălan, ca antrenor principal al echipei de seniori.

Sorin Brîndescu este născut la 2 mai 1974, la Timișoara. A fost jucător, inclusiv în Divizia A, la UTA. A fost unul dintre pilonii proiectului polist demarat în 2012. Mai întâi ca manager sportiv, apoi, între 2015-2017, ca antrenor al Politehnicii, pe care a promovat-o din Liga a IV-a până în Liga a II-a.

Până în această vară a fost coordonatorul Centrului de copii și juniori al clubului, centru clasat anul trecut pe locul 4 în ierarhia alcătuită de FRF.

A activat și în fotbalul feminin, la Fortuna Becicherecu Mic, unde a fost manager sportiv și, apoi, antrenor. Are doctorat în management, deține Licența UEFA Pro și este conferențiar universitar în cadrul Facultății de Educație Fizică și Sport a Universității de Vest din Timișoara.

Cristian Gălan s-a născut la 17 septembrie 1988, la Hunedoara. A început fotbalul în orașul natal, la Corvinul, apoi a venit la Timișoara, la echipa secundă a clubului FCU Politehnica, de unde a fost împrumutat la Fortuna Covaci (în Liga a II-a).

A fost, în deceniul trecut, emblematic căpitan și stoper al Politehnicii, cu care a promovat din Liga a IV-a până în Liga a II-a. După retragerea din activitatea de jucător, s-a dedicat antrenoratului la nivel juvenil, tot la Politehnica. A format generația 2006, din rândurile căreia mai mulți junori au debutat în echipa de seniori.

În sezonul precedent a condus echipa de Liga Elitelor U15, pe care va continua să o antreneze în paralel cu formația de seniori.

În primăvara anului 2021 a fost secundul lui Dan Alexa la echipa de seniori, în cel mai bun sezon din istoria proiectului început acum 12 ani, când alb-violeții s-au calificat în play-off-ul ligii secunde. Deține licența UEFA A.

Costel Pantilimon şi Paul Codrea au fost aduşi la club în februarie 2023. Panti şi-a arătat limitele din postură de manager general, fiind adus ca un salvator când echipa era în liga secundă. Cu el, gruparea s-a scufundat în Liga 3, unde a avut un sezon mai degrabă modest la pretenţiile unui club ca Politehnica. A Ales să plece deşi a promis multe şi a făcut puţine.

 

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

Timișenii sunt așteptați, în acest weekend, la Kikinda, la Zilele Ludăii

Tradiționalul Festival al Dovleacului de la Kikinda, Serbia, îi așteaptă în vizită pe timișeni, din…

4 ore ago

Iluminatul public va fi extins la ieșirea din Timișoara, pe șoseaua spre Lugoj

Ieșirea rutieră din Timișoara spre Lugoj va fi mai bine iluminată. Primăria Timișoara a semnat…

4 ore ago

Drive Auto Tuning Show sau cum caii putere fac casă bună cu eleganța, stilul și frumusețea

Spre sfârșitul săptămânii, Piața Unirii va fi invadată de mașini ca în filme. Mii de…

6 ore ago

Casa Mal se deschide publicului pentru premiile Beta 2024

Denumită de arhitecții organizatori ai Bienalei de Arhitectură Vila Mal, clădirea rămasă în picioare pe…

7 ore ago

Liberalii timișeni au votat, alături de colegii din întreaga țară, în unanimitate, să îl trimită pe Ciucă în lupta pentru funcția de președinte

Nicolae Ciucă a fost desemnat oficial candidatul PNL la funcția de președinte al României. Filiala…

8 ore ago

Leii din Banat încep noua campanie din campionat la sfârșitul acestei săptămâni

Ultimele zile în care se umblă la retușuri și la integrarea noilor veniți. SCM winsed.swiss…

12 ore ago