Social

Protecția cu parapete rotative, replicată și la nodul de ieșire de pe A1 de la Remetea Mare. Circulația va fi întreruptă

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a decis să instaleze parapete cu rulouri într-un nou loc din aria de administrare. De această dată, la nodul de coborâre de pe A1 de la Remetea Mare. Operațiunea necesită oprirea circulației rutiere în nodul rutier amintit.

Pentru montarea de parapete pe rulouri, luni, 8 iulie, va fi închisă breteaua de coborâre spre DN 6 / Timișoara de pe autostrada A1, km 494+236 (Remetea Mare).

Până la finalizarea lucrărilor, în cursul zilei de luni, pentru ieșirea spre Timișoara, pe sensul Lugoj – Timișoara, se poate coborî prin nodul rutier Topolovățu Mare (apoi DN 6 spre Remetea Mare) sau prin nodul rutier Giarmata.

Acest sistem rutier de siguranță a mai fost montat, în zona de administrare a DRDP Timișoara, pe DN 58 (foto), între Reșița și Soceni (CS), și DN 7 Vărădia – Bârzava (AR), în zone unde există pericol de accidente.

”Parapetele pe rulouri este un sistem de protecție conceput pentru a evita evenimentele rutiere soldate cu leziuni mortale, datorită capacității acestora de dispersare a energiilor în lungul parapetului, cu ajutorul rolelor. Vehiculele care intră în contact cu parapetul sunt redirecționate înapoi pe calea de rulare, fiind astfel evitată părăsirea suprafeței carosabile”, anunță DRDP Timișoara.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Trei medalii de aur la naționalele de haltere pentru Alexandru Boțoacă de la CSM Timișoara

Pregătirea continuă, pasiunea și îndrumarea antrenorilor a transformat o promisiune într-o certitudine. Vorbim despre Dan…

3 ore ago

Studenții Facultății de Arte și Design de la Universitatea de Vest vor fi prezenți în cadrul suitei de evenimente Vienna Design Week

Lucrările originale realizate de studenții Facultății de Arte și Design a Universității de Vest din…

4 ore ago

Se poate trece din nou, pe bicicletă și pe apă, granița cu Serbia spre Zrenjanin

În acest sfârșit de săptămână se redeschide din nou punctul provizoriu de trecere a frontierei…

4 ore ago

La baza sportivă Mircea cel Bătrân se poate începe construcția clădirii cu tribune/Foto

La viitoarea bază sportivă din zona Mircea cel Bătrân a fost finalizată fundația la viitoarea…

5 ore ago

CSM Lugoj se prezintă cu ocazia unui turneu amical

Una din cele mai bune echipe bănățene din ultimele decenii, prim-divizionara de volei feminin CSM…

5 ore ago