Opinii

Roxana, fă-te că te baţi! Alegerile s-au terminat, dar consiliera Iliescu dă-i şi luptă, şi luptă şi dă-i!

Nu-i un secret, Roxana Iliescu a vrut să candideze la Primăria Timişoara. N-a apucat, dar la un moment dat ajunsese pe lista scurtă a PSD de posibili candidaţi. Cum PSD s-a comasat în Timiş cu PNL, pentru ca Alfred Simonis să câştige preşedinţia CJ Timiş, iar liberalii să-şi mai adauge o gaură de la covrig pe panoplia cu trofee, Roxana a rămas oarecum decepţionată. Fiindcă era convinsă că putea câştiga. Doar aşa i-au spus nenumăraţi ţuţări şi lachei de meserie: „Roxana, eşti bună! Nu te lăsa, noi te susţinem!”. Cum alte partide n-a găsit, resemnată i-a rămas doar să-şi închipuie ce primăriţă bună ar fi fost.

Evident că doar uitându-ne la alegerile din Dumbrăviţa, unde candidata PSD-PNL a pierdut cu brio în pofida imenselor sume aruncate în campanie, putem conchide că în partea asta de ţară, un anumit stil flamboaiant (ca să folosesc un eufemism) de-a face politică nu are succes. (Apropo, doamna e din Bucureşti, dar evident că nimeni nu-i perfect.) Şi nu-i vorba de misoginism, e despre „ţăţism”. Prin urmare, a fost o umbră a lui Nicolae Robu în campania electorală, conducându-l pe acesta la un „mare succes”. Nu râdeţi, după ce şi-a făcut anumite calcule, Robu a ajuns la concluzia că a fost adevăratul câştigător al alegerilor, fiindcă a obţinut mai multe voturi decât în urmă cu patru ani. Sigur, o parte din acest „succes” îi revine Roxanei Iliescu, cea considerată de adulatorii săi, o adevărată Jeanne d’Arc în continuă luptă cu “samavolnica” administraţie Fritz

Alegerile s-au terminat, dar Roxanei Iliescu probabil că nu i-a spus nimeni acest lucru, ea înfruntând în continuare, nu doar administraţia Fritz, dar şi ridicolul. Dovadă, un eveniment din urmă cu trei zile din Consiliul Local, atunci când s-a decis alocarea în Parcul Rozelor a unui spaţiu conţinând trei containere pentru secţia de canotaj a CSM Timişoara. De menţionat că această secţie a funcţionat într-un spaţiu ocupat ilegal de mai mulţi şmecheri imobiliari, printre care familia lui Zaher Iskandarani. De fapt, tinerii canotori au fost folosiţi drept paravan de aceştia.

Revenind la spaţiul oferit de primărie în Parcul Rozelor, acesta a fost agreat şi de Elisabeta Lipă, președinta Agenţiei Naţionale pentru Sport, entitate în subordinea căreia se află și CSM Timișoara. „Este o bijuterie pe care o putem transforma într-o bază ultramodernă, așa cum se întâmplă la Belgrad, la Viena sau în alte orașe mari și așa cum merită un oraș cu tradiție în canotaj, precum Timișoara. Mulțumesc domnului primar, ne-a asigurat de tot sprijinul pentru a ține sus rezultatele sportivilor noștri dar și pentru a deschide astfel de baze pentru toată lumea”, spunea, în aprilie, Elisabeta Lipă. Aşadar, toată lumea era fericită că s-a găsit o soluţie pentru canotorii care au fost mult timp utilizaţi electoral împotriva administraţiei Fritz

Şi totuşi, cineva n-a fost mulţumită. Exact, Roxana Iliescu, ea găsind pentru club un teren al municipalităţii de 1,5 hectare pe malul Begăi, pe strada Timocului. Cum l-a găsit, e mai greu de spus. Mai mult, a făcut şi un proiect de HCL pentru ca acest teren să fie dat clubului şi a fost extrem de iritată fiindcă proiectul n-a fost introdus în plenul Consiliului Local. “Ca să nu se facă de râs”, a motivat Dominic Fritz acest refuz, probabil neştiind că există persoane care nu realizează penibilul.

Dar rămân unele întrebări. De ce să dai un teren al Timişoarei unui club, fie el şi sportiv? Club care nu aparţine muncipalităţii, ci ministerului de resort. Culmea, în condiţiile în care Elisabeta Lipa era foarte mulţumită cu locaţia obţinută, la fel şi sportivii. Este a nu ştiu câta oară în care Iliescu militează pentru înstrăinarea unor terenuri ale municipalităţii, aşa cum s-a întâmplat şi la Colterm. De fapt ea a rămas consecventă în această luptă privind deposedarea terenurilor Timişoarei.

O consecvenţă pe care n-a manifestat-o şi în politică, trecând de la un partid la altul, de la dreapta la stânga, cu nonşalanţa unuia care îşi schimbă ciorapii. A început cu PMP, partid conservator al lui Traian Băsescu şi Elena Udrea, a trecut apoi la Pro România mitomanului Victor Ponta, pentru acum să se regăsească doctrinar în social-democraţia PSD. Sigur, nu-i primul şi nici ultimul politician care dă dovadă de atâta „consecvenţă” politică, dar se numără printre puţinii de acest gen care vor neapărat să şi semnalizeze.

P.S. Pentru merite deosebite în lupta cu „hidra fritzistă”, la bursa zvonurilor Roxana Iliescu esta dată ca viitor subprefect de Timiş în locul lui Raul Ambruş.

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Liga 3. Victorii pentru Șag și Peciu, eșecuri pentru Politehnica, Ghiroda și Periam

După 3 etape în Seia 9 a Ligii a 3-a este clar că nu sunt…

38 de minute ago

Abonamentul de gospodar

Primăria Timișoara a anunțat că a găsit împreună cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș…

3 ore ago

La bulevardul Stan Vidrighin mai sunt de realizat lucrări la spațiul verde și montat mobilier urban

Odată realizată testarea liniilor de tramvai de pe Calea Stan Vidrighin, primăria mai are de…

21 de ore ago

„Efectul” bienalei Beta asupra patrimoniului Timișoarei. Fosta Cazarmă din Piața Libertății, un atu cu un potențial extraordinar

Poate că cel mai important câștig pentru oraș, odată cu deschiderea Beta – bienala de…

21 de ore ago

Specialistul care a prezentat vânzarea datelor timișorenilor spune că acestea au fost făcute publice pe net

Specialistul în securitate cibernetică Bogdan Albei, cel care a și făcut publică solicitarea de ransomware…

21 de ore ago

Mai clar decât o arată scorul! Dumbrăviţa bate Bihorul cu un gol de trei puncte

Victorie importantă pentru CSC Dumbrăviţa în etapa a şasea a sezonului regular. Bănăţenii s-au impus…

21 de ore ago