Sport

Anca Todoni va juca în calificări la US Open

US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului, este programat în perioada 26 august – 8 septembrie, iar în această săptămână au loc calificările. Patru jucătoare din România vor încerca să obțină un loc pe tabloul principal, fiind vorba despre Anca Todoni, Miriam Bulgaru, Irina Bara și Gabriela Ruse.

Anca Todoni a mai fost prezentă în calificări la Roland Garros şi Wimbledon, pe iarba londoneză reuşind să câştige toate cele trei partide din preliminarii.

Astăzi încep calificările pe tabloul principal al competiției de la Flushing Meadows, iar printre cei care vor încerca să ajungă printre participanții de la US Open se află și 4 românce.

Prima care intră pe teren este Anca Todoni (locul 117 WTA), care o va înfrunta în această seară, de la ora 22:30, în primul tur al calificărilor, pe Nao Hibino (locul 154 WTA). Aceasta va fi prima întâlnire directă între cele două, iar dacă va trece mai departe, Todoni, cap de serie nr. 14, va sta față în față cu învingătoare din meciul Linda Fruhvirtova – Kristina Mladenovic.

Apoi, la noapte, în jurul orei 00, Miriam Bulgaru (locul 191 WTA) va juca, pentru prima dată în carieră, împotriva croatei Ana Konjuh. Dacă se va impune în această partidă, românca va da în turul 2 al calificărilor peste câștigătoarea din duelul Lina Gjorcheska – Julia Riera.

Cea de-a treia jucătoare din țara noastră care va lua startul în calificările US Open este Irina Bara (locul 215 WTA), care se va întâlni în primul tur cu Xiaodi You (locul 222 WTA). Cele două s-au mai înfruntat de 3 ori până acum, doar zgură, iar chinezoaica a câștigat două dintre partide, inclusiv pe cea mai recentă, în iunie, la Biarritz. Dacă va trece în turul 2, Irina Bara va juca în Statele Unite împotriva celei care se va impune în duelul Arina Rodionova – Elsa Jacquemot.

Cea de-a patra româncă din calificările US Open 2024 este Gabriela Ruse (locul 124 WTA), care va da piept în primul tur cu Antonia Ruzic (locul 185 WTA), pe care nu a mai întâlnit-o până acum niciodată. În turul 2, sportiva noastră, care e favorita nr. 20 în calificări, ar urma să dea peste câștigătoarea din meciul Zarina Diyas – Ye-Xin Ma.

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

Adi Bărar are acum statuie în Parcul Alpinet. Aceasta deschide Aleea Muzicienilor

După trei ani de așteptare, în Parcul Alpinet din Timișoara a fost dezvelită statuia cunoscutului…

4 ore ago

Pensionarii pot beneficia de sprijin pentru obținerea adeverințelor necesare recalculării pensiilor

Cele mai mari probleme pe care pensionarii le au atunci când doresc recalcularea pensiilor, prin…

6 ore ago

Județul Timiș ajută la înlăturarea efectelor inundațiilor din Galați

Prin eforturile celor de la Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Timiș, Arhiepiscopiei Timișoara și…

7 ore ago

Nou proiect internațional la UPT! De această dată vorbim germană

După cursurile de limbă japoneză, urmează cele de germană. În perioada 17-20 septembrie 2024, Universitatea…

10 ore ago

Spaniolii de la FCC Construcction vor face calea ferată spre Aeroportul Internațional Timișoara

În urma licitației organizate, spaniolii de la FCC Construcction au fost desemnați câștigători ai contractului…

12 ore ago

Copii rătăciți în drum spre casă, când au plecat de la școală! Apelul Poliției Locale

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației, aflați în patrulare în zona I.C. Brătianu, au…

14 ore ago