Administratie

SMTT lasă trei localități din județ fără curse de autobuz metropolitane

Prima zi a lunii septembrie ar urma să vină cu o veste proastă pentru locuitorii a trei comune din județul Timiș. Cei din Biled, Variaș și Săcălaz ar urma să rămână fără transport cu autobuze la nivel metropolitan, ca urmare a datoriilor mari pe care acestea le au către Asociația Societatea Metropolitană de Transport Timișoara, au anunțat, luni, reprezentanții acesteia.

Vă reamintim că Asociația SMTT este organismul care asigură derularea transportului metropolitan în zona Timișoara.

”Pentru neplata facturilor restante, transportul public local prestat de către Societatea de Transport Public Timișoara se suspendă începând cu data de 01.09.2024 pe următoarele linii: M50 (doar pe teritoriul UATC Biled); M52 (doar pe teritoriul UATC Varias); M43 (pe teritoriul UATC Săcălaz)”, a anunțat, luni, SMTT.

Totodată, organizația mai transmite că persoanele care dețin abonament valabil pe aceste linii se pot prezenta la sediul Societății de Transport Public situat în Timișoara, B-dul Dâmbovița nr. 67 pentru decontarea sumei corespunzătoare perioadei de la care abonamentele devin inactive, respectiv 01.09.2024.

SMTT nu este la prima operațiune de acest gen, este cunoscută situația neplăcută apărută în relația cu comuna Ghiroda, unde s-a ajuns până la nivel de procese din cauza neînțelegerilor, care au fost la un pas de a opri transportul metropolitan spre comuna lipită de Timișoara. Scandalul a continuat, atunci când SMTT a anunțat o ”optimizare” a rutelor spre Ghiroda.

De această dată, se pare că e vorba despre facturi imense, de sute de mii de lei, neplătite de luni bune de zile, unele chiar de ani. Primăriile respective ar fi fost notificate asupra situației, dar reacții pozitive ar fi apărut doar din partea Biledului, unde o parte din sumele restante au fost plătite. De asemenea, primarul Săcălazului, în cadrul unui podcast prezentat pe pagina de Facebook a primăriei spune că a încercat de trei ori să facă o rectificare bugetară pentru plata datoriilor, dar că nu ar fi reușit din cauza opoziției consilierilor locali, care l-ar sabota.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Check Art Festival revine în Iulius Town: marionete uriașe, statui vivante, mimi, bufoni, fire show și multe alte surprize, în weekend

În Iulius Town urmează două zile pline de emoție, unde magia poveștilor va fi transmisă…

11 ore ago

CNAIR analizează extinderea Centurii Nord la patru benzi

Deschiderea Centurii Sud a dus la creșterea semnificativă a traficului și pe prima porțiune construită…

12 ore ago

Comunitatea padelului timişorean, în sărbătoare! Sâmbătă seara se premiază cei mai buni jucători ai Campionatului Judeţean

Padelul a format o comunitate deosebită în Timişoara. Medici, antreprenori, studenţi, oameni de afaceri, ingineri,…

15 ore ago

„Piața pe Roți” pornește la drum și ajunge la Ghiroda

  Sâmbătă, cetățenii din Ghiroda sunt așteptați la “Piața pe Roți”, un proiect care aduce…

15 ore ago

La Timișoara va avea loc o nouă ediție a Festivalului La Pas

Primul sfârșit de săptămână al lunii viitoare aduce o nouă ediție a Festivalului LA Pas,…

16 ore ago

Haltere Club invită timişorenii la mişcare!

Proiect deosebit realizat de o echipă de profesionişti cu drag de sport şi sănătate, Haltere…

17 ore ago