Administratie

„Buldozerele” Primăriei ajung şi în Piaţa Aurora. Zeci de construcţii ilegale din zonă vor fi demolate

Primăria Timișoara continuă acțiunile de demolare a construcțiilor ilegale din oraș. Zeci de construcții ilegale pe terenul orașului, unele care chiar pun în pericol cumpărătorii și vânzătorii din Piața Aurora, vor fi demolate prin dispoziția primarului Dominic Fritz.

Dispoziția primarului prevede desființarea mai multor construcții ridicate fără niciun fel de autorizație pe domeniul public și privat al municipiului Timișoara, în incinta pieței Aurora din Dâmbovița: chioșcuri, gherete, terase, împrejmuiri, pergole, copertine. Unele dintre construcțiile ilegale au în jur de 18 ani, sunt șubrede, prezintă pericol pentru cumpărători și vânzători și sunt departe de condițiile necesare pentru comerț.

În suprafață de aproape 15.000 mp, terenul de pe strada Lacului nr. 21 a fost concesionat către AURORA S.R.L, fără licitație, în anul 1997, de Consiliul Local de atunci. Contractul de concesiune, așa cum a fost formulat atunci, este în vigoare atâta timp cât există construcțiile autorizate aferente pieței.

„Contractul de concesiune din 1997 pentru Piața Aurora este doar un exemplu pentru privatizarea de facto a unor terenuri importante din oraș după Revoluție. Nu putem schimba trecutul, dar nici nu putem să închidem ochii. Iar o concesiune nu este un cec în alb pentru un stat în stat. Ce e în Aurora nu diferă mult de ce am descoperit că au făcut și alți privilegiați și protejați: mai întâi un chioșc, încă unul, apoi o terasă, o extindere, încă o gheretă și, în final, aproape o piață cu construcții ilegale. Multe pun în pericol viața timișorenilor care merg acolo cu bună credință. Aplicăm legea pentru a proteja timișorenii și apărăm respectul pentru reguli. Vom demola tot ce este fără autorizație pe terenul nostru, chiar dacă e concesionat”, a declarat primarul Dominic Fritz. 

Toate cheltuielile privind demolarea construcțiilor ilegale vor fi suportate de societatea comercială AURORA S.R.L., care are în concesiune terenul.

“Primăria Timișoara își menține angajamentul de a recupera patrimoniul acaparat ilegal sau cu construcții fără autorizație – terenuri, clădiri, apartamente. Până în prezent, au fost recuperate: un hectar de teren pe malul Begăi, strada Cezar, vila Loga 52, Ștrandul Termal, un spațiu verde generos pe Calea Aradului, un teren pentru parcare în Badea Cârțan, un apartament în Piața Mocioni, un teren pe strada Semicerc. Primăria are în analiză sute de dosare privind imobile din oraș, multe fiind transmise de timișoreni prin platforma https://stopabuz.primariatm.ro/”, transmit reprezentanţii municipalităţii.

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Doi jucători străini vin la SCM USV via Constanţa

Campioana națională de rugby, SCM USV Timișoara, și-a asigurat serviciile a doi jucători de la…

23 de secunde ago

Din această săptămână putem zbura direct între Timișoara și Dubai

Una dintre cele mai solicitate destinații aeriene din ultima perioadă din România, va avea o…

23 de minute ago

Florin Drăgan, rectorul UPT: „A fost un an plin de incertitudini în mediul economic, iar instabilitatea politică accentuează problemele”

La sfârșit de an, Florin Drăgan, rectorul Universității Politehnica Timișoara, a făcut o analiză a…

37 de minute ago

Crin Antonescu, anunţat candidatul comun al coaliţiei la alegerile prezidenţiale

PSD, PNL, UDMR și grupul minorităților naționale au ajuns la un acord de coaliție pentru…

O oră ago

Accidentul de la miezul nopţii. S-a răsturnat cu maşina în câmp

O clipă de neatenţie a fost destul încât să ajungă la spital. I s-a întâmplat…

2 ore ago

Marilen Pirtea, desemnat şi oficial preşedinte al PNL Timiş. Vasile Blaga, secretar general adjunct la nivel naţional

În şedinţa BPN a PNL desfăşurată duminică seara s-au luat câteva decizii care privesc şi…

2 ore ago