Administratie

Demolarea stadionului Dan Păltinișanu nu are deocamdată autorizație

Epopeea stadionului nou al Timișoarei e departe de a fi rezolvată. În acest moment nu există autorizație de demolare, documentația depusă inițial la Primăria Timișoara a fost retrasă de cei de la CJ Timiş, deoarece expirase oricum și Hotărârea de Guvern necesară întârzia.

Se depune alta, adusă la zi și oricum acum mai durează până se va derula și licitația pentru desemnarea demolatorului, spune Alin Nica, încă preşedintele Consiliului Judeţean.

“Noi am retras documentația de la primărie pentru demolare, fiindcă trebuia un aviz revizuit, trebuiau revizuite anumite chestiuni, neavând hotărârea de guvern de demolare dată în toamna anului trecut, când am depus documentația la primărie. Și conform legii maxim 90 de zile pot să stea documentațiile și să fie completate (…) Am retras-o acum două luni”, spune Nica.

Urmează luarea de la început a procedurii.

“Noi depunem din nou pentru autorizația de demolare, dar în același timp trebuie începută procedura de licitație. Noi nici licitația nu o puteam începe până nu aveam acest HG. În paralel merg cele două proceduri administrative”, mai transmite liderul CJT.

Deși banii alocați în acest moment sunt puțini, sunt destui pentru demararea lucrărilor. Licitația mai ia două luni, deci înaintea iernii s-ar putea lucra, dar pentru puțin timp.

“Finanțare pentru anul acesta avem. Avem angajament pentru toată lucrarea pe anii viitori, că nu e un proiect care va fi finalizat anul acesta. Cel puțin două luni durează licitația, undeva prin noiembrie ar trebui să se dea ordinul de începere a lucrărilor. Cât poate să lucreze firma respectivă în două luni?”, a mai declarat Nica.

Finanțarea ar putea fi realizată dintr-un credit luat de administrația județeană. Subiectul a fost deja discutat de actualul și viitorul președinte al Consiliului Județean Timiș.

“Am discutat despre un credit pe care Consiliul Județean va trebui să-l ia în perioada următoare pentru a acoperi investiții ca demolarea stadionului, cheltuielile neeligibile la proiectele cu finanțare europeană câștigate, acoperirea sumei ce revine bugetului județului Timiș la renovarea Castelului Huniade (…) Ne gândim să luăm minim 200 de milioane de lei și maxim vreo 400 de milioane de lei”, a încheiat Alin Nica.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Check Art Festival revine în Iulius Town: marionete uriașe, statui vivante, mimi, bufoni, fire show și multe alte surprize, în weekend

În Iulius Town urmează două zile pline de emoție, unde magia poveștilor va fi transmisă…

2 ore ago

CNAIR analizează extinderea Centurii Nord la patru benzi

Deschiderea Centurii Sud a dus la creșterea semnificativă a traficului și pe prima porțiune construită…

3 ore ago

Comunitatea padelului timişorean, în sărbătoare! Sâmbătă seara se premiază cei mai buni jucători ai Campionatului Judeţean

Padelul a format o comunitate deosebită în Timişoara. Medici, antreprenori, studenţi, oameni de afaceri, ingineri,…

6 ore ago

„Piața pe Roți” pornește la drum și ajunge la Ghiroda

  Sâmbătă, cetățenii din Ghiroda sunt așteptați la “Piața pe Roți”, un proiect care aduce…

6 ore ago

La Timișoara va avea loc o nouă ediție a Festivalului La Pas

Primul sfârșit de săptămână al lunii viitoare aduce o nouă ediție a Festivalului LA Pas,…

7 ore ago

Haltere Club invită timişorenii la mişcare!

Proiect deosebit realizat de o echipă de profesionişti cu drag de sport şi sănătate, Haltere…

8 ore ago