Politica

Popoviciu și Bușoi nu sunt favoriții lui Simonis: ” Aș fi ales pe altcineva, dar nu-i atributul meu să o fac”

Nici Alin Popoviciu, pentru funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean, nici Cristian Bușoi, pentru Parlamentul României, nu ar fi fost alegerea lui Alfred Simonis, șeful PSD Timiș și președintele ales al CJT, a anunțat acesta, după ce în mediul politic local au apărut diferite informații legate de susținerea acordată de social-democrați pentru cei doi. El i-ar fi propus pe cei doi primari pentru parlament, dar numai pentru a câștiga PSD, ulterior, funcțiile de primari lăsate libere, a fost răspunsul ironic al lui Simonis.
La finalul săptămânii precedente, Marilen Pirtea, parlamentarul liberal de Timiș, a ieșit cu comentarii mai puțin plăcute legate de Alfred Simonis. Acesta i-a întors caracterizările, poate în o manieră mai elegantă. Printre cele acuzate de liberal era și caracterizarea ca lipsă de experiență administrativă a lui Simonis, iar acesta a comentat afirmațiile făcând referire la viitorul vicepreședinte liberal, Alin Popoviciu.
Am văzut propunerea PNL pentru funcția de vicepreședinte care să compenseze lipsa de experiență (n.r. de care Simonis era acuzat de către Marilen Pirtea). Și aceasta este Alin Popoviciu. N-am niciun fel de comentariu suplimentar. Voi lucra cu orice om pe care PNL-ul îl va desemna în această poziție, dar vreau să fie foarte clar, pentru că s-a vehiculat în spațiul public această informație. n-am susținut niciodată ca Alin Popoviciu să fie vicepreședinte din partea PNL. Nu a avut susținerea mea pentru această poziție, nici n-avea cum să o aibă. Nu interferez în activitatea PNL Timiș. Nu mă interesează propunerile pe care fac domniile lor. Dacă aș fi avut un punct de vedere, acela n-ar fi fost Alin Popoviciu. Aș fi ales un nou, mai tânăr, un om fără tot narativul construit în jurul domnului Popoviciu. Aș fi ales pe altcineva, dar nu-i atributul meu să o fac. PNL a desemnat un om pentru funcție, pentru vicepreședinte. Să facă bine și să-și asume această propunere, să nu arunce în cârca mea. Tot în spațiu public am văzut și faptul că l-aș susține pe domnul Bușoi pentru funcția de parlamentar. Din nou vă spun că n-am nicio treabă cu propuneri de parlamentari pe care le va face PNL-ul, de ceea ce va propune Partidul Social Democrat și asta voi face, colaborare cu colegii mei, membrii și primari și membri ai Partidului Social Democrat. N-am nicio treabă pe cine propune PNL-ul la lista de parlamentare, dar vă pot spune ca să detensionez și această chestiune. Am o relație rece cu domnul Bușoi n-are niciun fel susținerea mea nici pentru această poziție, nici pentru alta”, a mai spus social-democratul.
El a vorbit, ironic, și despre care ar fi alegerea sa, ipotetică, pentru parlamentarii liberali.
Și din nou vă spun că dacă m-ar întreba și pe mine cineva, ceea ce nu e cazul, ipotetic, vorbim dacă aș putea să pun cu mâna mea niște parlamentari la PNL, aceea ar fi cei doi primari care doresc să fie parlamentari, primarul de Buziaș și primarul de Gătaia. Noi, oameni respectabili, competenți, dar obiectivul fiind acela de a elibera funcție de primar. Se vor reface alegerile anul viitor și ne vom bate și vom câștiga cele două orașe în județul Timiș. De la PNL le vom lua la PSD. Ăsta e calcul matematic și politic pe care l-am face. Și asta e singura încheie în care mi-aș dori ca cei doi să fie pe liste pe locuri eligibile la PNL, astfel încât să repetăm alegere la Gătaia și la Buziaș și eventual, în măsura în care vom convinge pe oamenii de acolo să câștigăm cele două primării”, a mai subliniat social-democratul.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Check Art Festival revine în Iulius Town: marionete uriașe, statui vivante, mimi, bufoni, fire show și multe alte surprize, în weekend

În Iulius Town urmează două zile pline de emoție, unde magia poveștilor va fi transmisă…

2 ore ago

CNAIR analizează extinderea Centurii Nord la patru benzi

Deschiderea Centurii Sud a dus la creșterea semnificativă a traficului și pe prima porțiune construită…

3 ore ago

Comunitatea padelului timişorean, în sărbătoare! Sâmbătă seara se premiază cei mai buni jucători ai Campionatului Judeţean

Padelul a format o comunitate deosebită în Timişoara. Medici, antreprenori, studenţi, oameni de afaceri, ingineri,…

6 ore ago

„Piața pe Roți” pornește la drum și ajunge la Ghiroda

  Sâmbătă, cetățenii din Ghiroda sunt așteptați la “Piața pe Roți”, un proiect care aduce…

6 ore ago

La Timișoara va avea loc o nouă ediție a Festivalului La Pas

Primul sfârșit de săptămână al lunii viitoare aduce o nouă ediție a Festivalului LA Pas,…

7 ore ago

Haltere Club invită timişorenii la mişcare!

Proiect deosebit realizat de o echipă de profesionişti cu drag de sport şi sănătate, Haltere…

8 ore ago