Sport

Dumbrăviţa, examen dificil cu Craiova lui Mititelu

În etapa a 3-a din Liga 2, CSC Dumbrăviţa de fotbal va juca pe teren propriu cu FCU Craiova 1948, formație retrogradată la finalul sezonului trecut din Superligă. Partida e programată sâmbătă, 17 august, de la ora 11.00, pe stadionul „Ștefan Dobay”, și va fi televizată pe Digi Sport și Prima Sport.

Echipa bănăţeană abordează jocul cu reprezentanta Băniei cu moralul ridicat, după un start bun de sezon. În campionat, CSC a obținut 4 puncte din 6 posibile, după 3-1 cu Metalul Buzău și 1-1 cu CSM Reșița. În Cupa României, alb-verzii au pornit din turul 2 și au ajuns pentru al treilea sezon la rând în play-off, după două victorii cu același scor, 2-1, pe terenul conjudețenelor CSC Peciu Nou și Politehnica Timișoara.

De cealaltă parte, FCU Craiova a început sezonul de Liga 2 cu o înfrângere la CSM Reșița, scor 0-2, urmată de o victorie pe teren propriu în fața Chindiei Târgoviște, scor 1-0. Alb-albaștrii au obținut și ei calificarea în play-off-ul Cupei României, după un succes tot cu 1-0, la mijlocul acestei săptămâni, pe terenul echipei Petrolul Potcoava.

Întreg lotul e valid pentru întâlnirea cu oltenii. Suspendat la jocul de miercuri, cu Politehnica Timișoara, Răzvan Morariu revine la dispoziția staff-ului tehnic.

„Până miercuri, ne-am concentrat doar la jocul cu Poli, din Cupa României, după care am trecut la pregătirea meciului cu FCU Craiova. Cu siguranță, va fi un meci greu, cu una dintre pretendentele la promovare. Au retrogradat din Superligă și sigur vor să revină acolo. Nu au avut un început de campionat foarte bun. Cum ziceam acum câteva săptămâni, probabil nu sunt încă legați și cred că se vede acest lucru în jocul lor. Sperăm să profităm de acest lucru, ne ajută faptul că jucăm acasă și că îi întâlnim atât de repede. Eu sunt convins că pe parcurs își vor reveni, iar jocul lor se va lega foarte bine. Cred că ne ajută acest lucru, faptul că i-am prins într-un moment mai greu pentru ei”, a declarat antrenorul echipei, Cosmin Stan, înaintea acestei confruntări.

CSC Dumbrăvița și FCU Craiova 1948 nu vor fi sâmbătă pentru prima oară față în față. Cele două grupări s-au mai întâlnit în urmă cu aproape cinci ani, tot pe stadionul „Ștefan Dobay”. La 8 noiembrie 2019, oltenii se impuneau cu 2-1 la Dumbrăvița, în etapa a 12-a din Liga 3.

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

Regiunea Vest va avea strategie de adaptare la schimbările climaterice, făcută cu fonduri europene

Un număr de 40 de regiuni și comunități vor participa la un program de 18…

2 minute ago

Zona Antenelor se transformă total. Vor fi locuințe, birouri și spații comerciale, dar și școli, grădinițe, drumuri și un centru cultural modern/FOTO

Primăria Timișoara a pregătit o nouă strategie pentru una dintre cele mai interesante noi zone…

22 de minute ago

Primul mare test al tandemului Blaga – Pirtea. Va valida Bucureştiul lista de parlamentare a PNL Timiş aşa cum s-a votat la Timişoara?

La începutul lunii martie, prin vot unanim, Comitetul Director Judeţean (CDJ) al PNL decidea că…

28 de minute ago

Traficul feroviar pe ruta Timișoara Nord – Arad e blocat. Un vagon a deraiat

Un incident petrecut în Halta Șagu, din Arad, a blocat circulația feroviară pe ruta Timișoara…

O oră ago

Arădean scandalagiu, încătușat după ce a sărit pe mașina Poliției Locale la Gara de Nord

Polițiștii locali aflați în patrulare aseară, â în jurul orei 23.30, pe Bdul Republicii, au…

O oră ago

Toamna aduce la Muzeul Apei un program plin de activități pentru copii și tineri

La Muzeul Apei din Timișoara, copiii și tinerii au pregătite în lunile următoare o serie…

O oră ago