Politica

PNL Timiş va desemna săptămâna viitoare viitorul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean. Au rămas doi candidaţi în cursă: Alin Popviciu şi Lucian Blaga

Primarii PNL vor vota, săptămâna viitoare, la Otelec, numele viitorului vicepreşedinte al CJ Timiş. Mare favorit este Alin Popoviciu, dar sunt membri PNL Timiş care nu exclud o surpriză. Contracandidatul lui Popoviciu este Lucian Blaga, secretar general provizoriu al filialei.

Săptămâna viitoare liberalii din Timiş se întorc din vacanţă, iar primul lucru pe care îl vor face este să aleagă viitorul vicepreşedinte al CJ Timiş. Potrivit singurei înţelegeri de până acum, neparafrată însă, PSD şi PNL vor avea câte un vicepreşedinte, care împreună cu preşedintele ales Alfred Simonis vor forma viitoarea conducere a Consiliului Judeţean. (În paranteză fie spus, numele vicepreşedintelui propus de PSD este cel al lui Alexandru Iovesscu.)

De menţionat că propunerea liberalilor pentru scaunul de vicepreşedinte al CJ Timi va fi votat doar de primarii partidului, care se vor întâlni, joi, 22 august, la Otelec. Este vorba de 37 de primari aleşi la ultimele alegeri, în condiţiile în care unul, Dănuţ Groza, edilul oraşului Sânnicolau Mare, a fost exclus din partid. La întâlnire va fi prezent şi preşedintele interimar, Vasile Blaga. Dacă iniţial au fost mai mulţi doritori ai postului, Alin Popoviciu, Lucian Blaga, Marcel Avram (primar în funcţie al oraşului Făget), Ciprian Bogdan, în cele din urmă în cursă au rămas doar primii doi.

Şansele cele mai mari le are Popoviciu, dar sunt voci din partid care spun că ar putea avea loc şi o surpriză. Popoviciu a strân în jur de 30 de semnături de susţinere din partea primarilor PNL, având şi susţinerea lui Alfred Simonis. De menţionat că Popoviciu a fost exclus din partid imediat după alegerile din 2020, el fiind la acea vreme consilier judeţean. El a contestat decizia şi, după lungi procese, a pierdut definitiv în luna mai 2022, atunci când a rămas şi fără mandatul de consilier judeţean. Popoviciu a fost reprimit în partid, pe 18 aprilie a.c., după plecarea lui Alin Nica, fostul preşedinte al PNL Timiş.

Lucian Blaga (fără legătură de rudenie cu Vasile Blaga) este secretar general interimar al PNL Timiş şi are în spate trei mandate de consilier judeţean. Sunt surse din partid care afirmă că Blaga ar fi recuperat din voturile primarilor promis lui Popoviciu.

A doua zi după întâlnirea de la Otelec, vineri, 23 august, Comitetul Director Judeţean al PNL Timiş se va întâlni pentru a valida votul din ziua precedentă.

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Adi Bărar are acum statuie în Parcul Alpinet. Aceasta deschide Aleea Muzicienilor

După trei ani de așteptare, în Parcul Alpinet din Timișoara a fost dezvelită statuia cunoscutului…

4 ore ago

Pensionarii pot beneficia de sprijin pentru obținerea adeverințelor necesare recalculării pensiilor

Cele mai mari probleme pe care pensionarii le au atunci când doresc recalcularea pensiilor, prin…

6 ore ago

Județul Timiș ajută la înlăturarea efectelor inundațiilor din Galați

Prin eforturile celor de la Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Timiș, Arhiepiscopiei Timișoara și…

7 ore ago

Nou proiect internațional la UPT! De această dată vorbim germană

După cursurile de limbă japoneză, urmează cele de germană. În perioada 17-20 septembrie 2024, Universitatea…

10 ore ago

Spaniolii de la FCC Construcction vor face calea ferată spre Aeroportul Internațional Timișoara

În urma licitației organizate, spaniolii de la FCC Construcction au fost desemnați câștigători ai contractului…

12 ore ago

Copii rătăciți în drum spre casă, când au plecat de la școală! Apelul Poliției Locale

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației, aflați în patrulare în zona I.C. Brătianu, au…

14 ore ago