Invatamant

La Universitatea de Vest Timișoara începe cea de a doua sesiune de admitere la facultate

După o primă sesiune de admitere încheiată cu succes, Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) deschide cea de-a doua sesiune de admitere din acest an. Dosarele de înscriere se depun online, pe platforma admitere.uvt.ro. De asemenea, UVT anunță că un nou program de studii universitare de licență unic la nivel național a fost adăugat în oferta educațională: Geoinformatică.

Începând cu data de 20 august 2024, ora 12:00, aspiranții la studii universitare își pot crea și depune dosarele de înscriere la UVT, în cadrul celei de-a doua sesiuni de admitere din acest an, prin intermediul platformei online de admitere – admitere.uvt.ro.

„Îi așteptăm la UVT pe candidații din toată țara și din plan internațional, pentru înscrierea în cea de-a doua sesiune de admitere, care se deschide astăzi. Prima sesiune de admitere din acest an s-a încheiat cu aproape 4000 de studenți înmatriculați la ciclul de studii universitare de licență și peste 1500 de studenți înmatriculați la ciclul de studii universitare de masterat. De asemenea, ne onorează faptul că o parte dintre elevii cu rezultate academice deosebite care au finalizat în acest an studiile liceale au decis să își continue parcursul educațional în cadrul universității noastre: 54 de candidați declarați șefi de promoție la absolvirea liceului în cele mai performante unități de învățământ din județele din bazinul de selecție principal al UVT, dar și 53 de candidați cu distincții la olimpiade naționale și un candidat care a obținut media 10 la examenul de bacalaureat, toți acești tineri merituoși vor face parte din comunitatea UVT începând din această toamnă.”, spune rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea

Procesul de înscriere se derulează în mediul online, urmând ca documentele să fie prezentate de candidați la sediile UVT din municipiul Timișoara, pentru certificarea acestora conform cu originalul, prin scanare de către reprezentanții UVT. Pașii pe care trebuie să îi parcurgă candidații în cadrul procesul de înscriere sunt disponibili  AICI.

În această sesiune de admitere, ofertei educaționale a UVT i se adaugă un program de studii universitare de licență nou, unic la nivel național, propus în premieră, Geoinformatică (încadrat în domeniul de studii universitare de licență Științe aplicate și organizat de Facultatea de Chimie, Biologie, Geografie din cadrul UVT). Programul dispune de o capacitate de școlarizare de 50 de locuri, dintre care 25 sunt finanțate de la bugetul de stat.

Misiunea programului de studii universitare de licență Geoinformatică este de a contribui la instruirea de calitate a studenților în domenii cheie de mare interes pe piața muncii și în concordanță cu solicitările acesteia pe termen scurt, mediu și lung și de a forma specialiști în domeniul geoinformaticii. Geoinformaticienii se remarcă printr-un set cuprinzător de competențe care acoperă nu doar analiza și interpretarea datelor geospațiale, ci și domenii interconectate. Aceștia au competențe în utilizarea Sistemelor Informatice Geografice (GIS) pentru analize spațiale și crearea de hărți tematice detaliate. Abilitățile lor în manipularea datelor satelitare și a altor surse de informații geografice sunt completate cu cele în programare, inclusiv în utilizarea unor limbaje precum Python sau R, pentru dezvoltarea și implementarea algoritmilor specifici datelor geospațiale.

Locurile pentru care candidații pot aplica în această sesiune de admitere, sunt disponibile pe site-ul universității dedicat procesului de admitere,, la adresa https://admitere.uvt.ro/procesul-de-admitere/locuri-disponibile/

Dintre locurile rămase disponibile pentru a doua sesiune de admitere, o parte sunt destinate unor categorii specifice de candidați, după cum urmează:

  • 10 locuri finanțate de la bugetul de stat la ciclul de studii universitare de licență, respectiv 6 locuri la ciclul de studii universitare de masterat, pentru candidații de etnie romă;
  • 20 de locuri finanțate de la bugetul de stat la ciclul de studii universitare de masterat pentru candidații aparținând minorităților naționale sau proveniți din centrele de plasament / din sistemul de protecție socială și celor cu cerințe educaționale speciale sau cu dizabilități.

 

Totodată, pentru candidații români de pretutindeni, oferta UVT pentru sesiunea septembrie 2024 cuprinde 90 de locuri finanțate de la bugetul de stat la ciclul de studii universitare de licență (20 de locuri cu bursă și 70 de locuri fără bursă) și 43 locuri finanțate de la bugetul de stat la ciclul de studii universitare de masterat (18 de locuri cu bursă și 25 de locuri fără bursă).

La toate programele de studii universitare de licență din cadrul UVT procesul de admitere presupune susținerea unei probe de admitere, în format fizic, la sediul central UVT sau la sediile facultăților UVT, în prima parte a lunii septembrie, conform calendarului specific fiecărei facultăți, fie pentru testarea cunoștințelor/aptitudinilor conexe domeniului de studii ales și a capacităților cognitive, fie de tipul unui test de evaluare a abilităților lingvistice și de raționament. Mai multe detalii despre procesul de admitere pentru fiecare program de studii universitare, probele de admitere și calendarul aferent pot fi găsite pe paginile aferente acestora de pe platforma de admitere.

Toate informațiile despre procesul de admitere, programele de studii și oportunitățile pe care UVT le oferă sunt disponibile pe site-ul UVT dedicat procesului de admitere – admitere.uvt.ro. 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Timișenii sunt așteptați, în acest weekend, la Kikinda, la Zilele Ludăii

Tradiționalul Festival al Dovleacului de la Kikinda, Serbia, îi așteaptă în vizită pe timișeni, din…

4 ore ago

Iluminatul public va fi extins la ieșirea din Timișoara, pe șoseaua spre Lugoj

Ieșirea rutieră din Timișoara spre Lugoj va fi mai bine iluminată. Primăria Timișoara a semnat…

4 ore ago

Drive Auto Tuning Show sau cum caii putere fac casă bună cu eleganța, stilul și frumusețea

Spre sfârșitul săptămânii, Piața Unirii va fi invadată de mașini ca în filme. Mii de…

6 ore ago

Casa Mal se deschide publicului pentru premiile Beta 2024

Denumită de arhitecții organizatori ai Bienalei de Arhitectură Vila Mal, clădirea rămasă în picioare pe…

7 ore ago

Liberalii timișeni au votat, alături de colegii din întreaga țară, în unanimitate, să îl trimită pe Ciucă în lupta pentru funcția de președinte

Nicolae Ciucă a fost desemnat oficial candidatul PNL la funcția de președinte al României. Filiala…

8 ore ago

Leii din Banat încep noua campanie din campionat la sfârșitul acestei săptămâni

Ultimele zile în care se umblă la retușuri și la integrarea noilor veniți. SCM winsed.swiss…

12 ore ago