Mai multe echipe la următorul Mondial de rugby! Stejarii, şanse mari de calificare

Viitoarea ediţie a Cupei Mondiale de rugby, care va avea loc în Australia între 1 octombrie şi 13 noiembrie 2027, va fi prima care va alinia la start 24 de echipe, a decis, marţi, World Rugby, potrivit site-ului Federaţiei Române de Rugby.

Din cele 24 de echipe participante, 12 sunt calificate direct după ce au terminat pe primele trei locuri în grupele din care au făcut parte la Cupa Mondială de anul trecut: Franţa, Noua Zeelandă, Italia, Irlanda, campioana mondială Africa de Sud, Scoţia, Ţara Galilor, Fiji, Australia, Anglia, Argentina şi Japonia.

Celelalte 12 echipe vor fi stabilite după turneele regionale de calificare, un play-off transcontinental, noua competiţie Pacific Nations Cup şi un turneu de calificare în fiecare regiune.

România poate ajunge direct la Cupa Mondială din 2027 terminând ediţia 2025 a Rugby Europe Championship în primele patru echipe. Locul 5 din această competiţie va merge în turneul de recalificare.

”Acest nou format este o provocare, dar şi o oportunitate. Suntem obligaţi să nu facem paşi greşiţi pentru că vom evolua pentru calificare într-un singur an. Este cea mai importantă competiţie pentru noi şi o vom trata ca atare. Vom pregăti cât mai mulţi sportivi pentru anul viitor prin meciurile Lupilor (selecţionata Lupii României, în Rugby Europe Super Cup, n. red.), dar şi meciurile test din toamnă. Obiectivul nostru suprem este o nouă calificare la Cupa Mondială”, a declarat preşedintele FRR, Alin Petrache.

Rugby Europe Championship 2025 va avea opt echipe împărţite în două grupe, repartizarea fiind făcută după sistemul „şarpe”, în funcţie de clasamentul ultimelor două sezoane. În Grupa A se vor afla Georgia, Spania, Olanda şi Elveţia,iar din Grupa B vor face parte Portugalia, România, Belgia şi Germania

Meciurile din Rugby Europe Championship 2025 vor avea loc în lunile februarie şi martie, ”stejarii” urmând să joace acasă cu Germania (1-2 februarie) şi Portugalia (15-16 februarie) şi în deplasare cu Belgia (8-9 februarie). Semifinalele vor avea loc în weekendul 1-2 martie, iar finala mare, meciul pentru bronz şi meciurile de clasament pe 16 martie.

Noul format al Cupei Mondiale va cuprinde şase grupe de câte patru echipe, cu o fază preliminară înainte de sferturi, optimile de finală.

Reamintim, România s-a calificat pe teren la toate ediţiile Mondialului, însă a fost exclusă în Rusia, din cauza Federaţiei, condusă şi atunci de „magistralul” Alin Petrache.

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

Grup organizat în furt de motorină! Și-au însuțit zeci de tone de combustibil

Luni de zile au furat cu nesimțire de la locul unde lucrau. Acum vor da…

37 de minute ago

Demarează etapa a doua a probelor la rece pe rețeaua Colterm

Compania de termoficare Colterm continuă pregătirile pentru sezonul de încălzire 2024-2025 și demarează etapa a…

5 ore ago

Traficul rutier va fi restricţionat vineri pe un tronson al străzii Glad

Societatea Drumuri Municipale (SDM) anunţă că, în vederea finalizării lucrărilor pe strada Glad, pe tronsonul…

5 ore ago

Timișoara devine platou de filmare pentru un serial. Mai multe străzi din oraș se închid

Filmarea unui miniserial la Timișoara va face ceva deranj în traficul din oraș. Mai multe…

5 ore ago

Programul de acțiuni al TM 2023 s-a încheiat, la Budapesta, cu un triplu eveniment marca Pro Musica

Asociația care s-a ocupat de buna desfășurare a Timișoara Capitală Europeană a Culturii a încheiat,…

5 ore ago

Noaptea Campusului Deschis vine cu un „Catalizator” deosebit

Cea mai așteptată noapte la UPT. Noaptea Campusului Deschis va avea loc în data de…

6 ore ago