Politica

Preluarea postărilor lui Nicolae Ciucă, probă impusă pentru cei care doresc să devină parlamentari PNL. Lista de candidaţi a PNL Timiş, trebuie discutată cu Ciucă

PNL-iştii care doresc să intre în parlament trebuie să preia postările preşedintelui Nicolae Ciucă. În caz contrar, Rareş Bogdan îi trimite pe liberali să aibă grijă de copii şi de nepoţi. Listele de candidaţi în filialele cu scoruri slabe la alegerile locale, cazul PNL Timiş, urmează să fie discutate cu Ciucă.

 La ședința de luni a conducerii centrale a PNL s-au pus pe masă câteva nemulțumiri ale liderilor partidului, potrivit Digi 24. Una dintre nemulțumiri este că parlamentarii liberali nu au reacționat rapid când PSD l-a atacat pe președintele PNL, Nicolae Ciucă, și nu au preluat pe rețelele sociale postările venite dinspre liderii partidului.

Prim-vicepreședintele Rareș Bogdan a prezentat și o monitorizare a parlamentarilor PNL care nu au preluat pe paginile lor mesajele lui Nicolae Ciucă.

 “Am făcut o listă din 130 de persoane importante, doar vreo 20 și ceva au postat. Așa vreți voi să fiți mai departe parlamentari? Dacă nu vreți să mai candidați e ok. Poate vă apucați de crescut copii, nepoți. Dacă mai vreți în PNL, trebuie să preluați postările președintelui”, le-a transmis celor din sală Rareș Bogdan,

Potrivit surselor Digi24, sunt lideri din PNL nemulțumiți de modul în care încearcă cei de la centru să impună mesajele.

Ce se întâmplă cu filialele slabe

Referitor la următoarele campanii electorale, pentru alegerile prezidențiale și pentru alegerile parlamentare, au fost făcute niște schimbări destul de importante. Astfel, filialele care au obținut un scor sub cel al partidului, cazul PNL Timiş, trebuie ca în perioada următoare să aibă consultări cu președintele Ciucă și să discute cu acesta inclusiv listele pentru parlamentare.

“Vă rog să demarați de urgență calendarul pentru parlamentare. Filialele care au obținut un scor sub cel al partidului să demareze procedura după ce vorbesc cu Ciucă”, a anunţat  Lucian Bode, secretar general al PNL:

Acele filiale care au avut un scor mic la alegerile locale ar trebui ca în perioada următoare să aibă consultări cu președintele Ciucă și să discute cu acesta inclusiv listele pentru parlamentare. Președinții de filiale care n-au performat, nu vor mai conduce campaniile electorale.

Situaţia din Timişoara este una mai specială. Actuala conducere exercitată de Vasila Blaga, preşedinte PNL Timiş şi Cristian Buşoi, preşedinte PNL Timişoara, a fost impusă chiar de către tandemul Nicolae Ciucă – Lucian Bode. PNL Timiş a obţinut printre cele mai slabe rezultate din ţară, ocupând locul 35 între filialele partidului.

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Grup organizat în furt de motorină! Și-au însuțit zeci de tone de combustibil

Luni de zile au furat cu nesimțire de la locul unde lucrau. Acum vor da…

45 de minute ago

Demarează etapa a doua a probelor la rece pe rețeaua Colterm

Compania de termoficare Colterm continuă pregătirile pentru sezonul de încălzire 2024-2025 și demarează etapa a…

5 ore ago

Traficul rutier va fi restricţionat vineri pe un tronson al străzii Glad

Societatea Drumuri Municipale (SDM) anunţă că, în vederea finalizării lucrărilor pe strada Glad, pe tronsonul…

5 ore ago

Timișoara devine platou de filmare pentru un serial. Mai multe străzi din oraș se închid

Filmarea unui miniserial la Timișoara va face ceva deranj în traficul din oraș. Mai multe…

5 ore ago

Programul de acțiuni al TM 2023 s-a încheiat, la Budapesta, cu un triplu eveniment marca Pro Musica

Asociația care s-a ocupat de buna desfășurare a Timișoara Capitală Europeană a Culturii a încheiat,…

5 ore ago

Noaptea Campusului Deschis vine cu un „Catalizator” deosebit

Cea mai așteptată noapte la UPT. Noaptea Campusului Deschis va avea loc în data de…

7 ore ago