Primăria Timişoara

Primăria Timișoara caută proiectant pentru un nou pasaj în zona Polonă

Actualul pasaj rutier peste calea ferată, care leagă Timișoara de parcul industrial al orașului, respectiv asigură circulația rutieră spre strada Polonă și spre Sânmihaiu Român, va fi demolat, iar în locul acestuia se va ridica altul nou. Până atunci mai e mult, iar acum primăria a lansat licitația pentru găsirea firmei care va realiza proiectul tehnic.

Actualul pasaj a fost construit în anul 1982, deci nu este neapărat unul vechi, așa cum sunt podurile peste Bega, dar starea pasajului este una avansată de degradare.

Proiectul municipalității prevede lucrări de reconstrucție totală – de la cele trei rampe, la carosabil și linii de tramvai, la trotuare și borduri.

  • ”Investiția Primăriei pentru a asigura o legătură mai rapidă și mai sigură cu zona Polonă, zona industrială și localitățile limitrofe, include demolarea integrală a actualului pasaj, construcția unei fundații noi, construcția pasajului nou cu 3 poduri, montarea liniilor de tramvai și reabilitarea trotuarelor și a pistelor de biciclete. De asemenea, sunt prevăzute intervenții la sistemul de iluminat public, rețeaua de gaz, rețeaua de apă și canalizare și amenajarea unor zone verzi.”, a anunțat primăria.

Licitația pentru Proiectul Tehnic (PT) și execuție a fost lansată public, iar ofertele pentru contractul estimat la 70.442.930,55 lei, fără TVA, pot fi depuse până în 8 octombrie.

Primarul Fritz vorbește despre pasaj, spânând că, de fapt, se vor construi de la zero a trei poduri.

Acum pasajul de la fosta Fabrică de zahăr, din Freidorf e o poartă de intrare în oraș care nu ne reprezintă. Mii de timișoreni tranzitează zilnic pasajul care e cu carosabilul foarte degradat, iar pentru pietoni și bicicliști e o adevărată aventură să traverseze pe aici. Noul proiect înseamnă o reconstrucție de la zero a pasajului. Practic, vom avea trei poduri cu 2 km de șosea, cu piste pentru bicicliști și trotuare sigure. E un proiect cu o miză foarte mare pentru întreg sistemul de mobilitate din zonă”, a declarat primaru.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Check Art Festival revine în Iulius Town: marionete uriașe, statui vivante, mimi, bufoni, fire show și multe alte surprize, în weekend

În Iulius Town urmează două zile pline de emoție, unde magia poveștilor va fi transmisă…

2 ore ago

CNAIR analizează extinderea Centurii Nord la patru benzi

Deschiderea Centurii Sud a dus la creșterea semnificativă a traficului și pe prima porțiune construită…

3 ore ago

Comunitatea padelului timişorean, în sărbătoare! Sâmbătă seara se premiază cei mai buni jucători ai Campionatului Judeţean

Padelul a format o comunitate deosebită în Timişoara. Medici, antreprenori, studenţi, oameni de afaceri, ingineri,…

6 ore ago

„Piața pe Roți” pornește la drum și ajunge la Ghiroda

  Sâmbătă, cetățenii din Ghiroda sunt așteptați la “Piața pe Roți”, un proiect care aduce…

6 ore ago

La Timișoara va avea loc o nouă ediție a Festivalului La Pas

Primul sfârșit de săptămână al lunii viitoare aduce o nouă ediție a Festivalului LA Pas,…

7 ore ago

Haltere Club invită timişorenii la mişcare!

Proiect deosebit realizat de o echipă de profesionişti cu drag de sport şi sănătate, Haltere…

8 ore ago