Doar în luna august, care nici nu s-a terminat încă, polițiștii locali au depistat, în Timişoara, 274 de cerșetori și oameni ai străzii. În patru cazuri erau implicaţi minori, acestea fiind transmise organelor abilitate pentru cercetări privind traficul şi exploatarea persoanelor vulnerabile.
Polițiștii locali au continuat și în ultima lună acțiunile de preluare din stradă a persoanelor care apelează la mila publică și acelor fără adăpost, care creează disconfort celorlalți cetățeni prin prezența în stradă și prin insistența cu care solicită bani. Astfel, în cursul lunii august, nu mai puțin de 274 de persoane de diferite vârste au fost depistate cerșind sau dormind pe străzi, multe sub influența alcoolului, ceea ce întărește ideea că multe dintre acestea dau banii obținuți din cerșit pentru a-și cumpăra alcool, nu pentru a se întreține decent.
Cei în cauză au fost predați Centrului Social ”Sfântul Francisc” de pe Str. Telegrafului. În cazul a patru minori, pe lângă sancțiunile aplicate părinților, conform Legii 61/1991 pentru apelarea, în mod repetat, la mila publicului, de către o persoană aptă de muncă, precum și determinarea unei persoane la săvârșirea unor astfel de fapte, aceștia au fost predați Direcției Generale de Asistență Socială pentru Protecția Copilului Timiș. Totodată, cele patru cazuri au fost transmise către Inspectoratul Județean de Poliție Timiș în vederea efectuării cercetărilor conform articolului 215 din Codul Penal referitor la traficul şi exploatarea persoanelor vulnerabile, respectiv folosirea unui minor în scop de cerşetorie, care prevede că fapta majorului care, având capacitatea de a munci, apelează în mod repetat la mila publicului, cerând ajutor material, folosindu-se în acest scop de prezenţa unui minor, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
Poliția Locală Timișoara atrage din nou atenția cetățenilor să nu le mai dea bani cerșetorilor, mulți dintre aceștia deși sunt apți de muncă, preferă să apeleze la tot felul de tertipuri pentru a obține bani mai ușor, profitând de naivitatea oamenilor care muncesc. Foarte mulţi dintre cerşetori vin din alte judeţe, unele chiar îndepărtate, Timişoara fiind considerată un El Dorado pentru oamenii străzii. Acțiunile pentru descurajarea celor care practică cerșetoria vor continua și în perioada următoare
Cei care observă astfel de persoane pot sesiza la Dispeceratul Poliției Locale, la telefonul 0256.968 sau 0256.246.112, pentru ca polițiștii locali să se deplaseze și să îi preia pentru a-i duce la centre.
Naţionala de fotbal a României a câştigat meciul cu Kosovo la ''masa verde'', cu 3-0,…
Sorin Grindeanu și Alfred Simonis, lideri ai filialei PSD Timiș, sunt parte din „Noul Grup…
Pe 64 de străzi și bulevarde din Timișoara va avea loc modernizarea sistemului de iluminat…
În comuna Moşniţa Nouă vor fi ridicate cinci staţii pentru reîncărcarea autovehiculelor electrice, printr-o finanţare…
Sala Teatrului Național Timișoara a găzduit, marți seara, ediția a zecea a Galei Premiilor UVT.…
Finalizarea proiectului prin care Timișoara a primit 44 de autobuze electrice pentru transportul în comun…