Opinii

Prin El Înșine

Cu o mare, mare probabilitate, mesajele postate de președintele PNL, Nicolae Ciucă, sunt rodul gândirii unor echipe de consilieri de campanie. Ei pentru asta sunt plătiți cu bani grei primiți prin tot felul de alocări de la bugetul de stat: să producă acele mesaje de campanie. Mesajele puteau fi transmise filialelor pentru penetrarea mai în adâncime, la nivel local, a ideilor propuse de specialiștii de imagine, dar asumate de partid. Era simplu și nimeni nu făcea caterincă de PNL pentru ceva ce se întâmplă în mai toate partidele. Dar liberalii au ținut neapărat să se facă de rahat într-o ședință națională.

Prin Rareș Bogdan, firește, europarlamentar și mare șef la partid. “Am făcut o listă din 130 de persoane importante, doar vreo 20 și ceva au postat. Așa vreți voi să fiți mai departe parlamentari? Dacă nu vreți să mai candidați e ok. Poate vă apucați de crescut copii, nepoți. Dacă mai vreți în PNL, trebuie să preluați postările președintelui”, le-a transmis celor din sală „rafinatul” Rareș Bogdan, omul de presă, iubitorul de libertate de exprimare. Atâta a ieșit din multă minte-puțină într-un partid ce-și zice liberal.

Ne și imaginăm că Nicolae Ciucă e un fel de Confucius al centrului-dreapta din România. El se scoală de dimineață și gândește, iar ce gândește dumnealui ia formă de mesaj pe rețelele de socializare. Apoi citește, de pildă, Cristian Bușoi, șeful PNL Timișoara, sau deputatul Marilen Pirtea, rector în orașul libertății, Timișoara. Ei vor prelua gândul lui Nicolae Ciucă și vor posta și ei, ca și cum un magnetism i-a adus pe toți liberalii, de la capul gânditor până la activistul din teritoriu într-un tandem dresor- papagal atât de amuzant celor mici în spectacolele de circ.

Dacă nu, atunci să vezi, mai zice Rareș Bogdan. Ai, n-ai nepoți, trebuie să stai acasă să ți-i crești. De ce aș vrea un astfel de liberalism în țara asta? Li-be-ra-lism, adică ăia cu gândirea nemărginită, slobodă, progresistă chiar. Tocmai ei ai luat un mesaj de campanie, l-au pus în gura șefului și au făcut din partid o hazna de tipul autocrațiilor conduse de alde Lukașenko sau Viktor Orban, căci la Putin este o altă rânduială.

Și pentru ce? Pentru a repara ce se mai poate repara în problema lor cu electoratul de dreapta. Au pedalat cu o mândrie tâmpă în tandemul cu PSD, lăudându-se că salvează stabilitatea țării în prag de război, iar acum nu mai știu cum să se certe cu Ciolacu and compania pentru a ridica stindardul antipesedismului deasupra capului. Ba chiar zilele astea negociază cu partide anti-PSD o participare comună în alegeri, iar pe final își vor relua linsul sub coadă, atât de profitabil unor membri de seamă ai partidului.

Cu un scor în sondaje sub distruși ca Șoșoacă și Simion, președintele Nicolae Ciucă va fi umilit printr-o neintrare în turul doi al prezidențialelor, iar după resetarea în partid printr-o strașnică răzmeriță, „papagalii” din teritoriu vor spune că de mici copii au spus în partid că „ostașul” este vai și-amar de capul lui, ba chiar că a distrus partidul, făcându-l unul de ospătari pentru boierii din PSD.

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Adi Bărar are acum statuie în Parcul Alpinet. Aceasta deschide Aleea Muzicienilor

După trei ani de așteptare, în Parcul Alpinet din Timișoara a fost dezvelită statuia cunoscutului…

4 ore ago

Pensionarii pot beneficia de sprijin pentru obținerea adeverințelor necesare recalculării pensiilor

Cele mai mari probleme pe care pensionarii le au atunci când doresc recalcularea pensiilor, prin…

6 ore ago

Județul Timiș ajută la înlăturarea efectelor inundațiilor din Galați

Prin eforturile celor de la Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Timiș, Arhiepiscopiei Timișoara și…

7 ore ago

Nou proiect internațional la UPT! De această dată vorbim germană

După cursurile de limbă japoneză, urmează cele de germană. În perioada 17-20 septembrie 2024, Universitatea…

10 ore ago

Spaniolii de la FCC Construcction vor face calea ferată spre Aeroportul Internațional Timișoara

În urma licitației organizate, spaniolii de la FCC Construcction au fost desemnați câștigători ai contractului…

12 ore ago

Copii rătăciți în drum spre casă, când au plecat de la școală! Apelul Poliției Locale

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației, aflați în patrulare în zona I.C. Brătianu, au…

13 ore ago