Administratie

Se execută finisajele la Clinica de Balneologie. Se doreşte ca investiţia să fie finalizată în toamnă

Lucrările la noul corp de clădire pentru Clinica de Balneologie sunt realizate în proporție de 85%.  Lucrările continuă la bazinul cu apă termală, la instalații și finisaje interioare.

Viceprimarul Ruben Lațcău a efectuat o vizită pe șantier pentru a se asigura că lucrările sunt la standarde dar și pentru a solicita constructorului să accelereze ritmul investiției.

„Am investit masiv în noua clădire Balneo, o clinică unde s-au tratat mii și de oameni, în special vârstnici, iar dorința noastră este ca tratamentele să fie asigurate cât mai repede în condiții moderne. Din 2008 bazinul cu apă termală nu mai era folosit aici, iar parte a proiectului este și un nou bazin, pentru că nu toată lumea își permite să meargă în stațiuni pentru a scăpa de dureri. Acum este etapa finisajelor la bazin dar este nevoie ca executantul să grăbească pasul lucrărilor la tot obiectivul și să le încheie în această toamnă”, a declarat Lațcău.

Cu un bazin cu apă termală, 4 băi galvanice, 14 săli de tratament și 5 cabinete de consultații, noul corp al Clinicii de Balneologie va oferi condiții moderne de tratament. Până în prezent, au fost finalizate lucrările la structura de rezistență și de compartimentare, au fost montate elementele de tâmplărie interioară și exterioară, lifturile, termosistemul, echipamentele tehnologice (parțial) dar și alte elemente, precum balustradele de protecție sau tarketul.

În prezent, constructorul execută mai multe lucrări: finisaje la bazinul pentru recuperare, finisaje interioare, finisaje la vestiare, montare uși și lucrări la instalații termice și electrice.

Noul corp ridicat de Primăria Timișoara va avea asigurată legătură cu vechea clădire a Clinicii, astfel că pacienții nu vor fi nevoiți să iasă afară între proceduri. În plus, pentru că tratamentele implică un nivel ridicat de umiditate, municipalitatea a prevăzut o centrală de tratare a aerului. Aceasta va recircula aerul din cele două clădiri, va păstra un nivel de umiditate redus în special în zona bazinului și a băilor galvanice și va purifica și steriliza aerul. Totodată, la intrare/ieșire vor exista perdele de aer pentru a menține temperatura interioară la 20°C-24°C.

Investiția Primăriei Timișoara la Clinica de Balneologie se ridică la aproape 24 milioane de lei, fonduri prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Check Art Festival revine în Iulius Town: marionete uriașe, statui vivante, mimi, bufoni, fire show și multe alte surprize, în weekend

În Iulius Town urmează două zile pline de emoție, unde magia poveștilor va fi transmisă…

11 ore ago

CNAIR analizează extinderea Centurii Nord la patru benzi

Deschiderea Centurii Sud a dus la creșterea semnificativă a traficului și pe prima porțiune construită…

12 ore ago

Comunitatea padelului timişorean, în sărbătoare! Sâmbătă seara se premiază cei mai buni jucători ai Campionatului Judeţean

Padelul a format o comunitate deosebită în Timişoara. Medici, antreprenori, studenţi, oameni de afaceri, ingineri,…

14 ore ago

„Piața pe Roți” pornește la drum și ajunge la Ghiroda

  Sâmbătă, cetățenii din Ghiroda sunt așteptați la “Piața pe Roți”, un proiect care aduce…

14 ore ago

La Timișoara va avea loc o nouă ediție a Festivalului La Pas

Primul sfârșit de săptămână al lunii viitoare aduce o nouă ediție a Festivalului LA Pas,…

16 ore ago

Haltere Club invită timişorenii la mişcare!

Proiect deosebit realizat de o echipă de profesionişti cu drag de sport şi sănătate, Haltere…

17 ore ago