Social

Primăria Timişoara, Poliţia Locală şi Retim, acţiune comună pentru prevenirea abandonului de deșeuri pe domeniul public

Polițiștii locali, împreună cu angajați ai Primăriei Timișoara și ai societății Retim au întreprins o acţiune   pe trăzile Mătăsarilor și Titulescu pentru prevenirea abandonului de deșeuri. Au fost verificate  50 de imobile, iar cinci persoane au fost sancționate, dintre care una cu 45.000 de lei.

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au efectuat, împreună cu angajați din cadrul Primăriei Timișoara și ai societății de salubrizare Retim, o acțiune pentru prevenirea abandonului de deșeuri pe domeniul public și formarea de rampe clandestine de deșeuri, pentru verificarea existenței contractelor de salubrizare, a stării de curățenie din fața imobilelor de locuit. Totodată, cetățenii au fost consiliați cu privire la modalitățile legale de gestionare a deșeurilor.

Acțiunea a fost efectuată pe Strada Mătăsarilor, dar și în zona N. Titulescu, fiind de altfel luate și măsuri în cazurile de nerespectare a legislației constatate în teren. Au fost verificate un număr de 50 de imobile, au fost sancționate 6 persoane pentru lipsa contractelor, tot atâtea fiind încheiate la fața locului și au fost împărțite peste 60 de pliante informative. De altfel, în zona Mătăsarilor, patru persoane care au fost surprinse în flagrant abandonând deșeuri au fost sancționte cu câte 1000 lei, conform HCL 117/2024.

Un bărbat care a depozitat pe Str. N. Titulescu o cantitate mare de deșeuri precum resturi de la materiale de construcții, amestecate cu deșeuri menajere și plastic, polistiren etc, a fost sancționat conform OUG 92/2021 cu 45.000 de lei, fiind stabilit ca în termen de trei ore să igienizeze zona și să predea deșeurile către un operator specializat.

Verificările continuă și în perioada următoare.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Check Art Festival revine în Iulius Town: marionete uriașe, statui vivante, mimi, bufoni, fire show și multe alte surprize, în weekend

În Iulius Town urmează două zile pline de emoție, unde magia poveștilor va fi transmisă…

2 ore ago

CNAIR analizează extinderea Centurii Nord la patru benzi

Deschiderea Centurii Sud a dus la creșterea semnificativă a traficului și pe prima porțiune construită…

3 ore ago

Comunitatea padelului timişorean, în sărbătoare! Sâmbătă seara se premiază cei mai buni jucători ai Campionatului Judeţean

Padelul a format o comunitate deosebită în Timişoara. Medici, antreprenori, studenţi, oameni de afaceri, ingineri,…

6 ore ago

„Piața pe Roți” pornește la drum și ajunge la Ghiroda

  Sâmbătă, cetățenii din Ghiroda sunt așteptați la “Piața pe Roți”, un proiect care aduce…

6 ore ago

La Timișoara va avea loc o nouă ediție a Festivalului La Pas

Primul sfârșit de săptămână al lunii viitoare aduce o nouă ediție a Festivalului LA Pas,…

7 ore ago

Haltere Club invită timişorenii la mişcare!

Proiect deosebit realizat de o echipă de profesionişti cu drag de sport şi sănătate, Haltere…

8 ore ago