Administratie

Timișoara va avea un parc nou în sudul orașului, în cadrul proiectului campusului dual

Primăria Timișoara amenajează un parc nou de 2 hectare în sudului orașului, în cadrul proiectului european pentru construirea unui campus de învățământ dual. Parcul va deservi locuitorii din Ciarda Roșie, Soarelui, precum și elevii de la viitorul campus.

Aceștia vor avea parte de un nou spațiu verde de calitate, dotat cu mobilier urban modern, perfect pentru relaxare, activități sportive și zone de joacă sigure pentru copii.

  „Transformăm un teren viran în parc, cu spații de relaxare și recreere pentru locuitorii din zonă. Gândirea noastră a fost să construim nu doar un campus, ci și un spațiu deschis comunității și elevilor care vor studia și vor locui acolo. Campusul va fi de fapt în mijlocul unui parc de patru ori mai mare decât Parcul Sudului, care se află în apropiere”, anunță primarul Dominic Fritz.

Timișoara are mai multe parcuri la sud de Bega, cel mai mare fiind Parcul Pădurice/Lidia de circa 8 hectare. Anul acesta, primăria a mai amenajat două parcuri noi: unul pe malul Begăi, vizavi de Universitatea Politehnica Timișoara, și Parcul Lunei.

Proiectul Campusului Dual de interes regional a câștigat o finanțare în valoare de 20,8 milioane de euro prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) – Componenta C15 – Educație, la care se adaugă o co-finanțare din bugetul local de aproximativ 6 milioane de euro.

Scopul este de a apropia oferta forței de muncă calificată de nevoile reale ale pieței. Elevii și studenții interesați să învețe o meserie vor fi formați aici, cu ajutorul firmelor și al mediului universitar.

Finanțarea a fost accesată de Consorțiul Regional pentru Învățământ Dual Vest Timișoara, coordonat de Universitatea Politehnica Timișoara – lider de proiect –  constituit special în acest scop și format din 31 de parteneri – Primăria Timișoara, Universitatea Politehnica Timișoara, Universitatea de Vest Timișoara, Universitatea de Științele Vieții Regele Mihai I Timișoara, Inspectoratul Școlar, 7 licee, 16 companii și 3 asociații ale mediului de afaceri.

Proiectul se află în etapa de proiectare (faza SF). Serviciile de proiectare sunt realizate de Studio ARCA, iar valoarea contractului este de 64.500 de euro (TVA inclus).

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Timișenii sunt așteptați, în acest weekend la Kikinda, la Zilele Ludăii

Tradiționalul Festival al Dovleacului de la Kikinda, Serbia, îi așteaptă în vizită pe timișeni, din…

5 minute ago

Iluminatul public va fi extins la ieșirea din Timișoara, pe șoseaua spre Lugoj

Ieșirea rutieră din Timișoara spre Lugoj va fi mai bine iluminată. Primăria Timișoara a semnat…

32 de minute ago

Drive Auto Tuning Show sau cum caii putere fac casă bună cu eleganța, stilul și frumusețea

Spre sfârșitul săptămânii, Piața Unirii va fi invadată de mașini ca în filme. Mii de…

3 ore ago

Casa Mal se deschide publicului pentru premiile Beta 2024

Denumită de arhitecții organizatori ai Bienalei de Arhitectură Vila Mal, clădirea rămasă în picioare pe…

4 ore ago

Liberalii timișeni au votat, alături de colegii din întreaga țară, în unanimitate, să îl trimită pe Ciucă în lupta pentru funcția de președinte

Nicolae Ciucă a fost desemnat oficial candidatul PNL la funcția de președinte al României. Filiala…

5 ore ago

Leii din Banat încep noua campanie din campionat la sfârșitul acestei săptămâni

Ultimele zile în care se umblă la retușuri și la integrarea noilor veniți. SCM winsed.swiss…

8 ore ago