Administratie

Aquatim extinde, cu bani din PNRR, rețelele de apă și canal din Timișoara, Gătaia, Deta, Ciacova și Liebling

Operatorul regional de apă și canal Aquatim a semnat două noi contracte de lucrări pentru extinderea rețelelor de apă și canal din Timișoara, respectiv din  Gătaia, Deta, Ciacova și Liebling.

Astfel, societatea Aquatim a semnat contractul de lucrări ”Extindere rețele de distribuție apă potabilă și canalizare menajeră, branșamente apă și racorduri în municipiul Timișoara, jud. Timiș”, cu societatea Romtim Instal SRL. Contractul are o valoare de 2.364.358,09 lei și are în vedere realizarea de lucrări la infrastructura de apă și canalizare pe 10 străzi din Timișoara, respectiv Ion Alexandru, Cercului, Păstorilor, Comoarei, Liliacului, Traian Demetrescu, George Popovici, Vidin, Academician Aurel Bărglăzan, Calea Aradului.  Perioada de execuție este 6 luni, iar cea de garanție este 36 luni.

În total, se vor executa 800 m de conducte de apă și peste 1300 m de conducte de canalizare, precum și 200 m de conducte pentru apele pluviale. Odată cu extinderea rețelelor de apă și canalizare se vor realiza și branșamentele și racordurile aferente acestora pentru imobilele de pe străzile cuprinse în contract.

Acest contract face parte din proiectul „Extindere rețele de apă și canalizare în aglomerări mai mari de 2000 locuitori echivalenți în județul Timiș”, în cadrul căruia locuitorii din Timișoara, dar și din Recaș, Gătaia, Deta, Ciacova, Cenad și Liebling, vor beneficia de extinderea rețelelor de apă potabilă și de canalizare.

Totodată, Aquatim a semnat contractul de lucrări „Extindere rețele de distribuție apă potabilă și canalizare menajeră, branșamente de apă și racorduri de canal în localitățile Gătaia, Deta, Ciacova, Liebling”, tot cu societatea Romtim Instal SRL. Contractul are o  valoare de 2.335.115,14 lei, fără TVA, iar durata de execuție este de 6 luni, urmate de 36 luni garanție. Obiectul contractului îl constituie implementarea unui număr de patru proiecte de extinderi rețele de apă și canalizare în localitățile de mai sus. Mai exact, fiecare localitate va beneficia de conducte noi de apă și canalizare, branșamente și racorduri, cămine de vane, cămine de branșament, canale colectoare și hidranți.

Acest contract face parte din proiectul „Extindere rețele de apă și canalizare în aglomerări mai mari de 2000 locuitori echivalenți în județul Timiș”, în cadrul căruia locuitorii din localitățile de mai sus, dar și din Timișoara și Recaș, vor beneficia de extinderea rețelelor de apă potabilă și de canalizare.

Prin intermediul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă se urmărește consolidarea cadrului de reglementare pentru managementul sustenabil al sectorului de apă și apă uzată și accelerarea accesului populației la servicii de calitate conform directivelor europene. De asemenea, se dorește creșterea gradului de acces al populației, în special din zonele rurale, la un serviciu public de apă și canalizare conform cu cerințele Directivelor europene și accesibil tuturor categoriilor sociale. Totodată, în timp, se dorește îmbunătățirea igienei, sănătății și bunăstării la nivelul comunităților/gospodăriilor beneficiare.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Casa Mal se deschide publicului pentru premiile Beta 2024

Denumită de arhitecții organizatori ai Bienalei de Arhitectură Vila Mal, clădirea rămasă în picioare pe…

24 de minute ago

Liberalii timișeni au votat, alături de colegii din întreaga țară, în unanimitate, să îl trimită pe Ciucă în lupta pentru funcția de președinte

Nicolae Ciucă a fost desemnat oficial candidatul PNL la funcția de președinte al României. Filiala…

O oră ago

Leii din Banat încep noua campanie din campionat la sfârșitul acestei săptămâni

Ultimele zile în care se umblă la retușuri și la integrarea noilor veniți. SCM winsed.swiss…

5 ore ago

Zona din jurul Iulius Town, în dezbatere publică la cinema. Se va discuta despre modul de dezvoltare a acesteia

Ziua de 18 septembrie aduce, la Cinema Timiș, o dezbatere extrem de interesantă, despre una…

5 ore ago

Rupanu și Mureșan, cu puncte marcate pentru Romanian Wolves în primul meci din Super Cup

Selecţionata Romanian Wolves a învins Bohemia Warriors cu scorul de 38-11 (31-11), în primul său…

5 ore ago

Programul de lucrări al SDM pentru ziua de 16 septembrie 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 16.09.2024, unde se vor executa reparaţii…

8 ore ago