Primăria Timişoara

Atacul ransomware asupra infrastructurii IT a Primăriei Timișoara a fost efectuat printr-un scaner și un calculator neprotejate

Primarul Timișoarei spune că doar 0,3% din datele deținute de municipalitate în sistem digital ar fi fost accesate în urma atacului de tip ransomware care a avut loc împotriva instituției. De vină ar fi fost un scaner și un calculator neprotejat, spune acesta.

Un scaner și un calculator neprotejat sunt vinovații pentru atacul de tip ransommware, iar cantitatea de date accesate este infimă, ne spune primarul Dominic Fritz, conform Radio Timișoara.

Ce pot să vă spun că sub 0,3% din datele primăriei au fost accesate. Marea majoritate a acestor date sunt, de fapt, date publice. De pe un scaner, au scanat anumite documente și au fost salvate iarăși pe un calculator neprotejat”, a declarat Fritz la Radio Timișoara.

Datele importante ale celor care și le-au salvat pe portalul unic nu ar fi fost accesibile hackerilor, acestea fiind stocate în cloud, ne mai spune primarul.

”Toate datele, de exemplu, din portalul unic, unde peste 70.000 de timișoreni au un cont, sunt pe un cloud separat, nu sunt pe serverele primăriei și sunt foarte bine protejate. Și bineînțeles că nu doar noi, ci toate instituțiile publice, inclusiv cu ajutorul DNSC, am tras niște concluzii foarte relevante. Digitalizare a administrației trebuie să meargă înainte”, spune Dominic Fritz, conform aceleiași surse.

Vă reamintim că acest atac cibernetic a oprit serverele primăriei pentru câteva zile, la fel s-a întâmplat și cu cele ale Direcției Fiscale. De asemenea, blocată a fost și infrastructura de la Poliția Locală, aici pentru mai mult timp pagina de internet și alte servicii online fiind oprite.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Programul de lucrări al SDM pentru ziua de 16 septembrie 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 16.09.2024, unde se vor executa reparaţii…

2 ore ago

Trofeul rămâne în România. Miriam Bulgaru, primul titlu WTA

Miriam Bulgaru a câștigat finala turneului Țiriac Foundation Trophy (WTA 125K) după victoria în fața…

17 ore ago

Primăria Deta montează în oraș pubele inteligente cu GPS, bănci inteligente cu WiFi și face platformă de monitorizare a consumului de curent

Primăria Deta a lansat pe SEAP licitația pentru găsirea unui furnizor în cadrul proiectului „Sisteme…

19 ore ago

Mii de credincioși au fost prezenți la procesiunea cu moaștele Sfântului Iosif cel Nou de la Partoș, de la Catedrala din Timișoara

În ciuda vremii capricioase și reci, mii de credincioși au participat, sâmbătă seara, la procesiunea,…

19 ore ago

O nouă trecere la nivel peste calea ferată din Timiș a beneficiat de modernizare/FOTO

Regionala CFR Timișoara a realizat înlocuirea dalelor din beton aflate la una dintre trecerile la…

20 de ore ago

Pericol de inundații inclusiv în Banat

Dacă în zona Moldovei este dezastru, un cod galben de inundații a fost anunțat și…

20 de ore ago