Primăria Timişoara

Bozankaya și Primăria Timișoara au semnat contractul pentru producerea și livrarea a 33 noi troleibuze/Foto

Turcii de la Bozankaya vor produce pentru Timișoara un număr de 33 de noi troleibuze. Primul urmează să fie livrat orașului în luna aprilie a anului viitor, semnarea contractului pentru producerea mijloacelor de transport având loc joi, la sediul municipalității timișorene.

Documentul a fost parafat de primarul Timișoarei, Dominic Fritz, și vicepreședintele Bozankaya, Tufan Ozkan. Parcul actual de asemenea firobuze aflate în circulație în oraș va fi completat cu cele livrate, fiind prima achiziție de acest fel după 15 ani.

Contractul prevede livrarea a 25 de troleibuze articulate de 18 metri și a 8 troleibuze de 12 metri cu baterii, până în toamna anului viitor. Toate troleibuzele sunt prevăzute cu baterii cu autonomie mare, sisteme de siguranță, aer condiționat, încălzire în scaune, internet wireless, prize pentru încărcarea telefoanelor mobile. 

Noile troleibuze ating o viteză maximă de 80 km/h, având o autonomie de până la 40 km pentru varianta de 12 metri, respectiv 25 km pentru cel de 18 metri în zone fără catenare. Capacitatea maximă de transport variază între cele două modele, cel de 12 m putând transporta până la 100 de pasageri, cu 34 locuri pe scaune, în timp ce pentru varianta de 18 m se ridică la 140 de pasageri, cu 48 locuri pe scaune.

Valoarea celor 8 troleibuze cu baterii este de 20.292.000 (fără TVA), iar cele 25 de troleibuze articulate costă 78.300.000 lei (fără TVA). Finanțarea a fost asigurată Primăriei Timișoara prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Această nouă achiziție face parte din strategia noastră de a crește atractivitatea transportului public și implicit a numărului celor care folosesc troleibuzul, tramvaiul sau autobuzul în deplasările lor zilnice. În ultimii doi ani și jumătate, am reușit să aducem la Timișoara peste 70 de tramvaie și autobuze electrice moderne. Această modernizare se vede în opțiunile de călătorie ale timișorenilor: în mai puțin de 3 ani, am înregistrat o creștere a utilizării transportului public de la 31% la 51%”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Cei de la Bozankaya nu sunt la primul contract cu municipalitatea timișoreană, fiind furnizorul noilor tramvaie ale orașului.

„Semnarea contractului cu Primăria Timișoara pentru noile troleibuze reprezintă un pas important pentru activitatea companiei noastre în România, o țară cu un potențial imens de a revoluționa transportul public. Încrederea Primăriei în soluțiile noastre inovatoare subliniază calitatea și eficiența tehnologiei noastre, și consolidează în același timp angajamentul nostru de a furniza soluții de transport durabile”, a declarat și Tufan Ozkan, vicepreședintele Bozankaya.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Timișenii sunt așteptați, în acest weekend, la Kikinda, la Zilele Ludăii

Tradiționalul Festival al Dovleacului de la Kikinda, Serbia, îi așteaptă în vizită pe timișeni, din…

4 ore ago

Iluminatul public va fi extins la ieșirea din Timișoara, pe șoseaua spre Lugoj

Ieșirea rutieră din Timișoara spre Lugoj va fi mai bine iluminată. Primăria Timișoara a semnat…

4 ore ago

Drive Auto Tuning Show sau cum caii putere fac casă bună cu eleganța, stilul și frumusețea

Spre sfârșitul săptămânii, Piața Unirii va fi invadată de mașini ca în filme. Mii de…

6 ore ago

Casa Mal se deschide publicului pentru premiile Beta 2024

Denumită de arhitecții organizatori ai Bienalei de Arhitectură Vila Mal, clădirea rămasă în picioare pe…

7 ore ago

Liberalii timișeni au votat, alături de colegii din întreaga țară, în unanimitate, să îl trimită pe Ciucă în lupta pentru funcția de președinte

Nicolae Ciucă a fost desemnat oficial candidatul PNL la funcția de președinte al României. Filiala…

8 ore ago

Leii din Banat încep noua campanie din campionat la sfârșitul acestei săptămâni

Ultimele zile în care se umblă la retușuri și la integrarea noilor veniți. SCM winsed.swiss…

12 ore ago