Politica

Cătălin Drulă va rămâne deputat de Timiş. Începe competiţia internă pentru listele parlamentare ale USR Timiş

USR Timiş, cea mai importantă organizaţie judeţeană a partidului, a declanşat competiţia internă pentru listele parlamentare, liste care vor fi finalizate până cel târziu pe 21 septembrie. Aproape sigur, primul loc la Senat îi va reveni lui Sorin Şipoş, în timp ce mare favorit pentru prima poziţie la Camera Deputaţilor este Cătălin Drulă, fostul preşedinte al USR.

 Joi seara, într-o şedinţă informală a USR Timiş, mai mulţi membri şi-au depus candidaturile pentru alegerile parlamentare. Competiţia pentru locurile eligibile se anunţă foarte strânsă şi interesantă, existând mai multe nume importante din organizaţie care îşi doresc mandate de parlamentari. Astfel, pe lângă cei trei parlamentari în funcţie, au depus candidaturile alţi trei lideri din organizaţie.

În primul rând, intră în competiţie actualii parlamentari, senatorul Raoul Trifan, respectiv deputaţii Cătălin Drulă şi Nicu Fălcoi. Potrivit unor surse, Cătălin Drulă, fostul preşedinte al USR, este necontestat în filială și are susținerea primarului Dominic Fritz, fiind astfel favorit pentru prima poziţie la Camera Deputaţilor.

În schimb, primul loc la Senat îi va reveni cu siguranţă lui Sorin Şipoş, cel care a fost managerul de campanie al lui Fritz în 2020 și în 2024. Antreprenor local mai degrabă discret, dar foarte bine conectat, Şipoş este secretar general al USR şi are susţinerea necondiţionată, nu doar a lui Dominic Fritz, dar a întregii organizaţii. O altă apropiată a lui Fritz, Paula Romocean are mari şanse să prindă un loc eligibil la Camera Deputaţilor. Romocean este lidera Grupului USR în Consiliul Local Timișoara și președintă a  USR Timișoara. Nu în ultimul rând, şi-a depus candidatura Vlad Şendroiu, liderul Grupului USR în Consiliul Judeţean, lider informal al tinerilor din filială, care s-au dovedit cei mai loiali susținători ai lui Fritz.

Potrivit surselor prezente la şedinţă, Fritz a anunţat că îşi doreşte un grup de parlamentari mai ancorați la nevoile Timișoarei și mai bine conectați de administrația locală.

Listele USR Timiş vor fi finalizate până cel târziu la data de 21 septembrie. Ele vor fi votate de cei aproximativ 140 de delegaţi ai organizaţiei.

USR Timiş şi-a propus o ţintă de cel puţin patru parlamentari: un senator şi trei deputaţi.

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Fosta Garnizoană din Piața Libertății se (re)deschide integral publicului, în calitate de gazdă pentru Beta – bienala de arhitectură/FOTO

Având ca temă principală ”Cover me softly”, la Timișoara s-a deschis o nouă ediție a…

2 ore ago

Începe Sunscape Festival, un eveniment unic ce promovează cultura și arta în lumina razelor solare

Sunscape Festival își propune să crească nivelul de conștientizare al publicului privind Soarele și sistemul…

7 ore ago

Primăriile din Regiunea Vest au la dispoziție 52 de milioane de lei pentru investiții în școli și licee

Agenția pentru Dezvoltare Regională are la dispoziție peste 52 de milioane de euro pentru modernizarea…

7 ore ago

Se apropie termenul final pentru votul acordat de cetățeni în cadrul Bugetului Participativ

Procesul de stabilire a proiectelor propuse de cetățeni pentru a beneficia de bani de la…

7 ore ago

Vineri, 13, ultima zi pentru o femeie de 64 de ani, care a trecut calea ferată fără să se asigure

La data de 13 septembrie, în jurul orei 13:17, polițiștii au fost sesizați cu privire…

8 ore ago

Premieră la MINA Pop-Up Timișoara, pe 3 octombrie: spectacol imersiv de dans IN BETWEEN, cu dansatori și acrobați

Odată cu deschiderea MINA Pop-up Timișoara în Iulius Town, pe 3 octombrie 2024, va avea…

9 ore ago