Social

Copii rătăciți în drum spre casă, când au plecat de la școală! Apelul Poliției Locale

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației, aflați în patrulare în zona I.C. Brătianu, au identificat în cursul după-amiezii de ieri, în jurul orei 14.00, un copil în vârstă de 9 ani care era speriat că s-a pierdut și nu știa cum să ajungă acasă.

Imediat, acesta a fost preluat de polițiștii locali care au reușit să îl liniștească și să afle detalii despre identitatea sa. Totodată, s-a luat legătura cu părinții care l-au luat acasă pe copil. Acesta este cel de-al doilea caz de la începerea noului an școlar, după ce vineri un alt copil de 8 ani a fost depistat de polițiștii locali în stația STPT Mărăști, plângând speriat că a pierdut autobuzul care îl ducea spre casă. Și în acel caz a fost chemată mama minorului care l-a preluat.

Motivația părinților a fost aceea că nu au avut cine să le ducă micuții de la școală către casă, aceștia deplasându-se singuri, cu mijloacele de transport în comun. „Pentru prevenirea unor astfel de incidente, sfătuim părinții fie să găsească soluții pentru ca aceștia să nu mai meargă singuri de la școală către casă, fie să îi instruiască în așa fel încât să le explice să nu intre în panică, să aștepte în cazul pierderii autobuzului următorul mijloc de transport, să apeleze la organele de ordine pe care le observă în apropiere și, mai ales, să aibă grijă și să nu plece cu alte persoane străine, care le pot face rău”, transmite Poliția Locală.

 

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

Check Art Festival revine în Iulius Town: marionete uriașe, statui vivante, mimi, bufoni, fire show și multe alte surprize, în weekend

În Iulius Town urmează două zile pline de emoție, unde magia poveștilor va fi transmisă…

12 ore ago

CNAIR analizează extinderea Centurii Nord la patru benzi

Deschiderea Centurii Sud a dus la creșterea semnificativă a traficului și pe prima porțiune construită…

13 ore ago

Comunitatea padelului timişorean, în sărbătoare! Sâmbătă seara se premiază cei mai buni jucători ai Campionatului Judeţean

Padelul a format o comunitate deosebită în Timişoara. Medici, antreprenori, studenţi, oameni de afaceri, ingineri,…

15 ore ago

„Piața pe Roți” pornește la drum și ajunge la Ghiroda

  Sâmbătă, cetățenii din Ghiroda sunt așteptați la “Piața pe Roți”, un proiect care aduce…

15 ore ago

La Timișoara va avea loc o nouă ediție a Festivalului La Pas

Primul sfârșit de săptămână al lunii viitoare aduce o nouă ediție a Festivalului LA Pas,…

17 ore ago

Haltere Club invită timişorenii la mişcare!

Proiect deosebit realizat de o echipă de profesionişti cu drag de sport şi sănătate, Haltere…

18 ore ago