Eveniment

Exploratorul Alexandru Stermin prezintă, la Aula Magna, experiențele sale cu triburile din Brazilia

Miercuri, la Universitatea de Vest Timișoara se va afla Alexandru Stermin, biolog și explorator. În fața publicului din Aula Magna el va susține conferința ”Întoarcerea la trib – o explorare a relației om-natură în triburile din Brazilia”.

Pe data de 25 septembrie 2024, de la ora 15:00, Aula Magna a Universității de Vest din Timișoara va găzdui o conferință captivantă susținută de biologul și exploratorul Alexandru Stermin. În cadrul conferinței intitulate „Întoarcerea la trib – o explorare a relației om-natură în triburile din Brazilia”, participanții vor avea ocazia să descopere fascinanta lume a junglei amazoniene, prin ochii și experiențele unui explorator de renume.

Alexandru Stermin va împărtăși povești impresionante despre expedițiile sale din Brazilia, relatând despre interacțiunile cu triburile izolate și despre echilibrul delicat dintre om și natură în aceste comunități.

Această călătorie narativă oferă o ocazie unică de a învăța din tradițiile tribale și de a reflecta asupra modului în care putem adopta un stil de viață mai armonios cu natura”, transmit cei de la UVT.

Biolog, profesor și explorator, Alexandru Stermin este cunoscut pentru expedițiile sale în jungla Amazonului și în Siberia. Activitatea sa este centrată pe înțelegerea profundă a relației dintre om și natură, inspirată din comunitățile tribale pe care le-a întâlnit. Alexandru Stermin este profesor la Facultatea de Biologie și Geologie a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și este autorul mai multor cărți apreciate, inclusiv bestsellerele „Jurnalul unui ornitolog” (2017), „Călătorie în jurul omului” (2021) și „Căzuți din Junglă” (2022).

Evenimentul va fi moderat de către Octavian Mădălin Bunoiu, prorector UVT, iar participanții vor avea ocazia să exploreze aspectele culturale și științifice ale relației om-natură, evidențiate prin perspectiva expedițiilor lui Alexandru Stermin.

Conferința, care face parte din săptămâna de inițiere „Bun venit la UVT!” 2024, este organizată în cadrul Programului Cultural Național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2023”, fiind finanțată prin programul Timișoara.NEXT, derulat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, cu sprijinul Ministerului Culturii.

De asemenea, evenimentul este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Firmele timișene invitate să afle despre beneficiile listării la bursă ca modalitate de dezvoltare și creștere a afacerii

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Bursa de Valori București (BVB), în parteneriat cu…

37 de minute ago

Primarul comunei Şag, Flavius Roşu, îşi depune candidatura pentru preşedinţia Asociația Comunelor din Timiş

Flavius Roşu, primarul comunei Şag, a anunţat că vrea să candideze pentru preşedinţia Asociației Comunelor…

2 ore ago

În centrul Timişoarei, astăzi încep Zilele Culturii Maghiare

Zilele Culturii Maghiare a ajuns la ediția cu numărul nouă și  programează activități diverse, de…

3 ore ago

Toamna vrajbei lor. Cum se îndârjeşte PNL să calce în toate străchinele puse în drum

Cică se duce naibii prea mărita stabilitate a preşedintelui Klaus Iohannis. Culmea, chiar din cauza…

3 ore ago

Muzică live și atmosferă bavareză, la prima ediție de Cheers & Beers – Oktoberfestu’ din Iulius, la berăria Czech In din Iulius Town

Un festival inedit, dedicat uneia dintre cele mai populare băuturi, are loc în acest final…

3 ore ago

AsTour vă invită într-o excursie de vis în Malta – locul in care spiritul Evului Mediu este încă prezent

Agenţia de AsTour Timişoara organizează, la finalul lunii octombrie, o excursie în Malta, cea mai…

4 ore ago