Administratie

Primăria Timișoara câștigă în instanță lupta cu firma care se ocupa de renovarea Școlii Generale 30

Viceprimarul Timișoarei, Ruben Lațcău, a anunțat că administrația locală a câștigat definitiv disputa în instanță cu una dintre firmele problematice cu care s-a aflat în contract. Aceasta are mai multe contracte cu instituțiile publice locale, a primit și certificat negativ de la primărie, iar acum există decizie definitivă în instanță, anunță Lațcău.

Am câștigat definitiv în instanță împotriva  T.T.& CO Solaria Grup SRL. E acea firmă care a păgubit copiii de la gimnazială 30. E acel constructor împotriva căruia am depus plângere penală pentru nereguli grave – acte false depuse pentru reabilitarea școlii Lenau, clădirea de pe Gh. Lazăr. Ei bine, după victoria noastră, NU va mai lucra cu nicio instituție publică în următorii ani”, conform lui Ruben Lațcău.

El spune că firma amintită nu a respectat obligațiile contractuale și nu a răspuns la notificările și avertismentele transmise.

Imaginați-vă un copil care merge spre școală dimineața cu entuziasm. Se apropie și se oprește. În fața lui, un șantier abandonat de un constructor care a ales să blocheze o extindere de școală pentru un pariu politic, pe contracandidat. Un constructor care nu a ținut cont de obligațiile contractuale, nici de notificările pe care le-am transmis, nici de avertismentele repetate, nici de copii, părinți sau profesori, nici de timișoreni, nici de banul public.”, a mai spus Lațcău.

Firma a primit 2,7 milioane de lei penalizări, iar ulterior un certificat negativ, ceea ce nu îi va mai permite să lucreze în domeniul public, mai transmite viceprimarul.

După ce am reziliat contractul și am aplicat penalități de aproape 2,7 milioane de lei pentru întârzierile nejustificate, am dat companiei T.T.& CO Solaria Grup SRL certificat negativ. A contestat decizia noastră în instanță. Am câștigat definitiv și nu va mai putea participa la nicio licitație publică vreme de 3 ani”, a mai anunțat Ruben Lațcău.

Conform acestuia, demersurile municipalității nu sunt urmate de altele similare de la instituții publice afectate de astfel de situații. Mai mult, acuză că este amendată de autorități, care în loc să se preocupe de astfel de firme taxează primăria.

Din păcate, Primăria este aproape singură în astfel de demersuri. Instituțiile care reglementează construcțiile, precum ISC, sunt mai preocupate să amendeze primăria pentru montarea unor coșuri de gunoi (sic!) fără autorizație de construire. Această firmă a venit la lucrări publice cu asigurări false, un fapt confirmat oficial de către ASF. Iar plângere penală pe speță stă într-un sertar de 2 ani și așteaptă, se pare, prescripția. Între timp, până la victoria noastră în instanță, această firmă mai mutilează obiective de patrimoniu ale județului Timiș, cum ar fi Sala 2 a Teatrului Național, clădire de patrimoniu ce ar trebui finalizată până în decembrie. Conacul de la Mocioni sau viitoarea închisoare de la Buziaș sunt alte lucrări eșuate sau pe cale să eșueze din cauza Solaria”, conform viceprimarului Timișoarei.

Șantierul de la Școala 30, blocat de Solaria, va fi reluat. După finalizarea expertizei pentru restul de execuție, urmează licitația pentru lucrările rămase – aproximativ 30% din total.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Dumbrăvița, înfrângere la limită pe terenul liderului Csikszereda. Miercurea Ciuc, punctaj maximum după șapte etape

Nici Dumbrăvița nu a putut să pună capăt seriei perfecte a lui Csikszereda Miercurea Ciuc.…

5 ore ago

Municipalitatea poate pregăti peste cinci milioane de lei pentru despăgubirile ce se vor realiza la viitorul pod Solventul

Primăria poate pregăti peste cinci milioane de lei, după ce consilierii locali au aprobat realizarea…

5 ore ago

Ce au votat timișorenii la Bugetarea Participativă. Vedeți proiectele care au adunat cele mai multe voturi

Aproape 12.000 de timișoreni au ales un proiect pe care să îl susțină în cadrul…

7 ore ago

După opt ani, Titu Bojin s-a reîntors în PSD, fiind recompensat cu un loc pe lista de Senat

Fost preşedinte al PSD Timiş şi CJ Timiş, Titu Bojin, s-a reîntors la prima dragoste,…

7 ore ago

StartUPT – Bun venit în Universul Politehnicii! Patru zile care vor marca deschidere a anului universitar 2024-2025

Gata de start pentru un an special cu semnificaţii la UPT. Universitatea Politehnica Timișoara își…

8 ore ago

PNL a demarat inițiativa de legiferare pentru emiterea gratuită a adeverințelor necesare recalculării pensiilor

PNL susține calcularea corectă a pensiilor contributive și vine în sprijinul pensionarilor cu pensii mici.…

8 ore ago