Sport

Gigi Mulțescu a murit la 72 de ani. Legendă a fotbalului românesc a antrenat și la Timișoara

Doliu în lumea fotbalului românesc, după decesul lui Gigi Mulțescu, la vârsta de 72 de ani. El fusese internat la urgențe în cursul săptămânii actuale, chinuit de o pneumonie, dar și cu probleme cauzate de accentuarea bolii Alzheimer.

Anunțul a fost făcut în social media de către fostul ofițer de presă al „Câinilor Roșii”, Ionel Culina, același care a informat publicul că Mulțescu se afla în spital.

Unul dintre cei mai mari fotbaliști din istoria lui Dinamo, Mulțescu, triplu campion în România și dublu câștigător de Cupă cu echipa din capitală, și-a respectat blazonul și când a făcut pasul spre antrenorat. Mai întâi, a fost antrenor secund-jucător la Dinamo, apoi antrenor principal-jucător la Jiul Petroșani, Autobuzul București, UTA, Rapid, și Poiana Câmpina. În țară a mai pregătit formații precum Dacia Unirea Brăila, Astra Ploiești, Poli Timișoara, FC Brașov, Sportul Studențesc, FC Vaslui, Ceahlăul Piatra-Neamț, Delta Tulcea, Progresul București, Petrolul, Astra Giurgiu, FC Voluntari și Universitatea Craiova. De asemenea, a fost și selecționerul României U21.

Mulțescu a antrenat și în străinătate, cel mai mult în Turcia, unde le-a pregătit pe Samsunspor, Kayserispor, Kahramamanmarașspor, Adanaspor, Ankaragucu și Gaziantepspor. Cealaltă țară în care și-a desfășurat activitatea a fost Arabia Saudită, la Al-Taawoun, respectiv Al-Ettifaq.

„1974 a fost cel mai bun an al meu! Când spun că ’74 a fost anul meu mă refer la faptul că atunci am luat Cupa României cu Jiul (chiar contra lui Poli, 4-2), cu naționala studențească am câștigat Campionatul Mondial Universitar din Franța, unde am purtat și banderola de căpitan, iar cu reprezentativa de tineret am devenit campion balcanic. În plus, am înscris în toate finalele acestor competiții! O fi puțin?!”, declara fostul mijlocaș într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor de acum doi ani.

A marcat de 29 ori în 132 partide pentru Dinamo și de două ori pentru națională în 12 prezențe.

Foto: digisport.ro

 

 

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

Comunitatea padelului timişorean, în sărbătoare! Sâmbătă seara se premiază cei mai buni jucători ai Campionatului Judeţean

Padelul a format o comunitate deosebită în Timişoara. Medici, antreprenori, studenţi, oameni de afaceri, ingineri,…

O oră ago

„Piața pe Roți” pornește la drum și ajunge la Ghiroda

  Sâmbătă, cetățenii din Ghiroda sunt așteptați la “Piața pe Roți”, un proiect care aduce…

O oră ago

La Timișoara va avea loc o nouă ediție a Festivalului La Pas

Primul sfârșit de săptămână al lunii viitoare aduce o nouă ediție a Festivalului LA Pas,…

3 ore ago

Haltere Club invită timişorenii la mişcare!

Proiect deosebit realizat de o echipă de profesionişti cu drag de sport şi sănătate, Haltere…

4 ore ago

UVT e partener în cadrul unui proiect care urmărește combaterea dezinformării

Universitatea de Vest din Timișoara, împreună cu Ministerul Educației și Asociația Mediawise sunt parteneri în…

5 ore ago

Moarte teribilă pentru un timişean în propria gospodărie

La data de 17.09.2024, în jurul orei 17:00, polițiștii orașului Recaș au fost sesizați cu…

5 ore ago