Primăria Timişoara

Noul constructor a montat schela pe Turnul de Apă din Iosefin. A demarat etapa de consolidare/Foto

În ciuda problemelor cu care s-a confruntat contractul de reabilitare și transformare a Turnului de Apă din Iosefin în centru cultural, lucrarea a repornit. S-au montat schelele și reîncep lucrările, după ce a fost semnat un nou contract de execuție.

După ce în toamna anului trecut, municipalitatea a reziliat contractul pentru întârzieri majore și o execuție de doar 30%, actualul constructor încearcă să recupereze și să finalizeze investiția. De la redeschiderea șantierului, a fost montată schela – un proces tehnic complex datorită specificului construcției turnului. Totodată, au fost executate lucrări de consolidare, curățări interioare și lucrări de pregătire a etapei de restaurare. În prezent, sunt în desfășurare lucrările la structura metalică pentru planșeele din rezervor. În urmă cu două săptămâni a fost rezolvată problema schelelor, acum constructorul are timp până în decembrie 2024 să finalizeze investiția.

Refuncționalizarea Turnului de Apă din Iosefin este parte a strategiei Primăriei Timișoara de revitalizare a patrimoniului istoric al orașului, iar proiectul include renovări interioare și exterioare. Odată cu transformarea în centru cultural și turistic, vizitatorii vor avea acces la diverse evenimente culturale. Mai mult, la 45 de metri înălțime va fi amenajat un punct de belvedere care va oferi o priveliște spectaculoasă asupra cartierului Iosefin și a canalului Bega.

În iunie, primăria a semnat noul contract pentru execuția lucrărilor, acestea având o valoare totală de 7.691.937 lei (fără TVA) și cu termen de execuție de șase luni.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Toamna aduce la Muzeul Apei un program plin de activități pentru copii și tineri

La Muzeul Apei din Timișoara, copiii și tinerii au pregătite în lunile următoare o serie…

9 secunde ago

Începe Săptămâna de inițiere „Bun venit la UVT”. Noii studenți au parte de momente dedicate lor

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) organizează, în perioada 23 - 29 septembrie, Săptămâna de…

10 minute ago

SCM Poli, meci accesibil pe terenul unei nou-promovate

SCM Politehnica Timișoara joacă vineri (21 septembrie), în etapa a IV-a a Ligii Naționale. Alb-violeții…

O oră ago

Programul de lucrări al SDM pentru ziua de 19 septembrie 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 19.09.2024, unde se vor executa reparaţii…

3 ore ago

Check Art Festival revine în Iulius Town: marionete uriașe, statui vivante, mimi, bufoni, fire show și multe alte surprize, în weekend

În Iulius Town urmează două zile pline de emoție, unde magia poveștilor va fi transmisă…

17 ore ago