Suporterii Druckeria au strâns bani de la sponsori şi s-au implicat în construirea de la zero a unui teren de baschet la şcoală/FOTO

Şcoala Gimnazială nr.27 are din această săptămână un nou teren de sport. Este vorba despre o „arenă” de baschet, pe care cei peste 1000 de elevi ai şcolii se vor putea bucura de acest sport magic.

Prin eforturile asociației suporterilor alb-violeți, astăzi a fost inaugurată suprafața de joc de care vor beneficia cei peste o mie de elevi ai instituției de învățământ preuniversitar din Calea Șagului.

„Colaborarea cu Druckeria a fost extraordinară. Terenul de baschet este nou-nouț și gata de utilizare. Pur și simplu, într-o zi s-au prezentat la școală și ne-au întrebat dacă vrem un teren de baschet. Bineînțeles că am spus da. Am aflat că au ales școala noastră deoarece au văzut pe internet rezultatele noastre sportive. Nu doar că am câștigat un teren de sport, dar am câștigat și o comunitate de suporteri care sunt interesați de educație la firul ierbii”, a spus Marius C. Cimpoae, director Școala Gimnazială Nr. 27 Timișoara.

Asociația suporterilor timișoreni, Druckeria, a avut un rol important în construirea de la zero a unui teren de baschet la Școala Gimnazială nr. 27 din cartierul Calea Șagului, Timișoara. Druckeria a reușit să obțină finanțare pentru acest proiect de la Fundația Comunitară Timișoara și Decathlon, în cadrul inițiativei „Sportul pentru Toți”. Bugetul total alocat a fost de aproximativ 190.000 de lei.

„Ne-am uitat pe Google Maps la școlile din Timișoara ca să identificăm unde am putea construi un teren. Asta ne-am propus: un teren de baschet. Am ajuns la Școala Gimnazială nr. 27, ne-am întâlnit cu directorul și am văzut că echipele lor obțin rezultate foarte bune la competițiile sportive școlare. Am decis să ne concentrăm pe acest proiect. Am obținut 110.000 de lei de la Fundația Comunitară Timișoara și Decathlon, dar în total am ajuns la aproximativ 190.000 de lei, cu sprijinul financiar venit de la mai multe firme din comunitate, prieteni de-ai noștri. Am respectat toate procedurile legale: documentația tehnică, obținerea avizelor și certificatelor de urbanism. Apoi am început construcția. Terenul este unul de dimensiuni mai mici, 21×12 metri, dar este perfect pentru competiții școlare”, a spus Sebastian Novovici, reprezentant al Druckeria.

După o muncă de mai bine de 6 luni, terenul a fost inaugurat miercuri. Au fost prezenţi şi jucători de la echipa de baschet a oraşului, SCM Timişoara, iar marea speranţă Robert Schipor, fost elev la 27 a vorbit despre acest teren: „Când eram elev la această școală nu aveam unde să joc baschet, aici era doar un teren de fotbal. Baschetul este plăcerea mea de când sunt mic, mi-ar fi plăcut să pot juca și în curtea școlii. Spre deosebire de mine, elevii de acum ai Școlii Gimnaziale 27 au această posibilitate”.

Aşadar, cu dedicare şi ambiţie, suporterii Druckeria, implicaţi de zeci de ani în problemele comunităţii, demonstrează că orice este posibil, când îţi doreşti cu adevărat ceva bun pentru viitorul copiilor noştri.

 

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

Începe Săptămâna de inițiere „Bun venit la UVT”. Noii studenți au parte de momente dedicate lor

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) organizează, în perioada 23 - 29 septembrie, Săptămâna de…

8 minute ago

SCM Poli, meci accesibil pe terenul unei nou-promovate

SCM Politehnica Timișoara joacă vineri (21 septembrie), în etapa a IV-a a Ligii Naționale. Alb-violeții…

O oră ago

Programul de lucrări al SDM pentru ziua de 19 septembrie 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 19.09.2024, unde se vor executa reparaţii…

3 ore ago

Check Art Festival revine în Iulius Town: marionete uriașe, statui vivante, mimi, bufoni, fire show și multe alte surprize, în weekend

În Iulius Town urmează două zile pline de emoție, unde magia poveștilor va fi transmisă…

17 ore ago

CNAIR analizează extinderea Centurii Nord la patru benzi

Deschiderea Centurii Sud a dus la creșterea semnificativă a traficului și pe prima porțiune construită…

18 ore ago