Politica

USR Timiş stabileşte sâmbătă listele de candidaţi pentru alegerile parlamentare. Sorin Şipoş şi Paula Romocean, mari favoriţi pentru prima experienţă parlamentară

USR Timiş îşi va stabili sâmbătă candidaţii pentru alegerile parlamentare, pe baza unui vot dat de delegaţii la Conferinţa judeţeană a organizaţiei. În afara  celor trei parlamentari actuali, s-au înscris în cursa pentru locurile eligibile alţi şase candidaţi, dintre aceştia Sorin Şipoş şi Paula Romocean având şanse mari să prindă în premieră mandate de parlamentari. USR Timiş şi-a propus o ţintă de cel puţin patru parlamentari: un senator şi trei deputaţi.

Sâmbătă, 160 de delegaţi, dintre care 94 sunt din Timişoara, ai Conferinţei judeţene a USR Timiş vor vota listele de candidaţi ai partidului pentru alegerile parlamentare. De menţionat că filiala Timiş este cea mai puternică organizaţie USR din ţară. De asemenea, USR este cea mai importantă formaţiune politică la nivelul municipiului Timişoara.

În cursa pentru locurile considerate elegibile s-au înscris opt candidaţi. În primul rând, intră în competiţie actualii parlamentari, senatorul Raoul Trifan, respectiv deputaţii Cătălin Drulă şi Nicu Fălcoi. Potrivit unor surse, Cătălin Drulă, fostul preşedinte al USR, este necontestat în filială și are susținerea primarului Dominic Fritz, fiind astfel favorit pentru un loc eligibil, poate chiar prima poziţie la Camera Deputaţilor.

În afara celor trei parlamentari s-au mai înscris în cursă şase candidaţi: Sorin Şipoş, Paula Romocean, Vlad Şendroiu, Alina Gîrbea, Erwin Floroni şi Răzvan Stana.

E o certitudiune, primul loc la Senat îi va reveni lui Sorin Şipoş, cel care a fost managerul de campanie al lui Fritz în 2020 și în 2024. El are susţinerea necondiţionată, nu doar a lui Dominic Fritz, dar a întregii organizaţii. O altă apropiată a lui Fritz, Paula Romocean are mari şanse să ocupe un loc eligibil la Camera Deputaţilor. Romocean este lidera Grupului USR în Consiliul Local Timișoara și președintă a  USR Timișoara. Alina Gîrbea, expert în probleme europene, se pregăteşte să revină în ţară, după ce mai mulţi ani a avut diverse slujbe la Bruxelles, fiind inclusiv angajată a Comisiei Europene. Vlad Şendroiu, este liderul Grupului USR în Consiliul Judeţean, fiind şi lider informal al tinerilor din filială. Fost manager al Spitalului din Lugoj, Erwin Floroni a candidat în vară fără succes la Primăria Lugoj. Răzvan Stana este antreprenor şi încă membru al CL Timişoara.

Votul de sâmbătă se va desfăşura de-a lungul întregii zile, astfel că rezultatele se vor afla abia în timpul nopţii sau duminică dimineaţa. USR Timiş şi-a propus o ţintă de cel puţin patru parlamentari: un senator şi trei deputaţi.

 

 

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Trei medalii de aur la naționalele de haltere pentru Alexandru Boțoacă de la CSM Timișoara

Pregătirea continuă, pasiunea și îndrumarea antrenorilor a transformat o promisiune într-o certitudine. Vorbim despre Dan…

3 ore ago

Studenții Facultății de Arte și Design de la Universitatea de Vest vor fi prezenți în cadrul suitei de evenimente Vienna Design Week

Lucrările originale realizate de studenții Facultății de Arte și Design a Universității de Vest din…

4 ore ago

Se poate trece din nou, pe bicicletă și pe apă, granița cu Serbia spre Zrenjanin

În acest sfârșit de săptămână se redeschide din nou punctul provizoriu de trecere a frontierei…

4 ore ago

La baza sportivă Mircea cel Bătrân se poate începe construcția clădirii cu tribune/Foto

La viitoarea bază sportivă din zona Mircea cel Bătrân a fost finalizată fundația la viitoarea…

4 ore ago

CSM Lugoj se prezintă cu ocazia unui turneu amical

Una din cele mai bune echipe bănățene din ultimele decenii, prim-divizionara de volei feminin CSM…

4 ore ago

Un teren de golf în curtea Senatului. Senatorul Raoul Trifan face câteva propuneri pentru ca preşedintele Iohannis să se simtă în Senat ca acasă

Un teren de golf în curtea Senatului; avion privat; asistent personal care să preia paltonul…

5 ore ago