Advertorial

Dominic Fritz: „Este evident că există o mentalitate a unor ‘milițieni politici’ care sunt trimiși să-i pedepsească pe cei care fac lucrurile corect, în timp ce privilegiații își mențin puterea”

Dominic Fritz, primarul Timișoarei a tras un semnal de alarmă, în cadrul unei emisiuni difuzate pe postul B1 Tv, asupra pericolului reprezentat de acapararea instituțiilor statului de către PSD și folosirea acestora în scop politic.

Acesta a subliniat contrastul între un PSD obișnuit să controleze statul și un USR care militează pentru respectarea legii fără compromisuri politice, între un posibil viitor cu Marcel Ciolacu președinte sau o Românie cu Elena Lasconi la Cotroceni.

Îl admir pe Nicușor Dan

După ce Nicușor Dan a reușit să învingă prin metode legale problemele create de Daniel Băluță la Primăria Sectorului 4, este clar că amploarea politicii din spate este mai mare decat se vede din fața ecranelor.

„Avem un partid, PSD, care nu doar că a acaparat instituțiile statului, dar le folosește pentru a-și menține puterea, în detrimentul legii și al cetățenilor. Îl admir pe Nicușor Dan, care insistă ca legea să fie respectată de toți, indiferent de poziția sau influența politică,” a declarat Dominic Fritz. El a adăugat că retragerea rapidă armatei personale a lui Daniel domnului Băluță de către PSD este un exemplu clar al mizei politice actuale.

De asemenea, acesta a subliniat că statul, prin primării, trebuie să își mențină autoritatea asupra domeniului public.

El a felicitat eforturile lui Nicușor Dan pentru mobilizarea rapidă și lupta împotriva construcțiilor ilegale din București, subliniind importanța aplicării legii urbanismului pentru a preveni abuzurile și tergiversările din instanțe.

„Este esențial ca primarii să aibă puterea de a interveni imediat atunci când se construiește ilegal pe domeniul public, fără a fi nevoiți să aștepte ani de procese în instanță. Acesta este un semnal clar că legea trebuie să fie aplicată prompt, fără excepții sau influențe politice”, a concluzionat Dominic Fritz.

Există o mentalitate a unor ‘milițieni politici’

Dominic Fritz are o istorie deja în ceea ce privește demolarea construcțiilor ilegale. Acesta a relatat o situație recentă din Timișoara, unde a demolat construcții ilegale care au fost ignorate de autorități timp de 20 de ani. După ce a transformat zona într-un parc, autoritățile de stat au intervenit doar pentru a-l sancționa pentru detalii minore, cum ar fi instalarea coșurilor de gunoi fără autorizație. „Este evident că există o mentalitate a unor ‘milițieni politici’ care sunt trimiși să-i pedepsească pe cei care fac lucrurile corect, în timp ce privilegiații își mențin puterea,” a afirmat primarul.

Ca și în cazul „azilelor groazei” imediat după problemele din București, instituțiile statului au plecat rapid în control pe la primarii USR în speranța de a găsi ceva negru și în curtea vecinului. USR duce o altfel de politică. Una care se rezumă pe respect față de lege și față de cetățeni. Dominic Fritz a încheiat prin a spune că România are nevoie de o guvernare de dreapta, o guvernare pentru cetățeni și nu pentru posturi calde în instituții care apar doar după ce răul a fost făcut. El a subliniat că alegerile din finalul anului vor da tonul pentru cu va arata România peste 4 ani.

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

Forța Dreptei Timiș merge la parlamentare cu gânduri mari. 13 candidați la Camera Deputaților, 6 la Senat

Forța Dreptei Timiș abordează alegerile parlamentare din Timiș cu mult curaj. Partidul a depus la…

10 minute ago

Alin Nica nu candidează la alegerile parlamentare: ”Bucureștiul nu este o miză pentru mine”

Actualul (încă) președinte al Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, a anunțat oficial că nu va…

44 de minute ago

Deschiderea expoziției ”La revedere, El Monumental!”, pe 25 octombrie

Druckeria vă invită, vineri, 25 octombrie, de la ora 14.00, la deschiderea expoziţiei „La revedere,…

O oră ago

CSM Lugoj a defilat și în returul cu Brno din Challange Cup

CSM Lugoj s-a calificat fără probleme în şaisprezecimile de finală ale Cupei Challenge la volei…

2 ore ago

Reforma „la bucată”

O reformă profundă în România de azi se poate produce doar dacă vine un domn…

3 ore ago